הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/18/2008 7:22:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  כמה עצות
נושא: כמה עצות תאריך: 3/18/2008 7:22:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

קודם כל - לגבי איבוד הכוח בעליות:
אף אחד עוד לא גילה את נוסחת הפלא למתלה אחורי מפנק ורך שלא גורם לאיבוד כוח בדיווש. ישנם כל מיני שיטות שיכוך ומבני-מתלה שמצמצמים אותו, אבל אין קסמים, ואין 100%.

דוקא המתלה של הסוניקס נחשב למאוד מוצלח במניעת בובינג. אני יכול לנחש איפה אמרו לך שזה לא כך. אישית, אני לא אוהב לקנות במקום שבמקום להלל את הסחורה של עצמו מלכלך על אחרים. ודרך אגב, דגם הפיול שעולה 6XXXש"ח מגיע עם בולם פוקס פלואוט R, שהוא בולם נפלא (אבל לא קסם), שחדש כמוהו עולה 1350ש"ח (שזה לא נורא יקר), ואני בטוח שאם תבקש לשדרג במעמד הקניה יעלה לך פחות. משומש אפשר למצוא בשביבות 500-800ש"ח.

עוד כמה דברים:
בולמי הזעזועים הם המרכיב הכי חשוב - וגם הכי יקר לשדרוג. הקדמי חשוב יותר מהאחורי.
דרך אגב, לשני הדגמים יש את אותו בולם (רוקשוקס טורה). כשלטרק יש את הדגם הבסיסי ביותר שלו, אבל עם מהלך משתנה, ולהארו יש את הדגם הכי מתקדם (שיטת שיכוך טובה יותר, ויותר כיוונונים אפשריים), עם מהלך קבוע 100מ"מ.
בלמים - הבדל המחיר במעבר מבלמי חישוק לבלמי דיסק, ומבלמים מכאניים לבלמים הידראוליים איננו מבוטל, ולא בטוח שמוצדק. אישית הייתי "מסתפק" בבלמי חישוק טובים, ואת ההפרש משקיע בשיפור הבולם הקדמי.
הילוכים - אלא אם כן נסיונך מראה אחרת, אני לא מכיר שום סיבה שרוכב חובב צריך להשקיע מאות שקלים בשדרוג מערכת ההילוכים ל-27. טוח יחסי ההעברה זהה, וההבדל הוא בהפרשים. זה משמעותי לרוכבים תחרותיים. אני לא מרגיש בהבדל, ולפי מה שתארת, גם אתה לא. לשני הדגמים יש מערכת 27 הילוכים - כשלטרק יש סראם ברמה הבסיסית. מנסיון אישי - ברמות הנמוכות יחסית אני מעדיף את שימאנו.

שורה תחתונה - ההבדלים ברמת האבזור לא קיצוניים.
בסכום שאתה מוכן להשקיע יש עוד דגמים מוצלחים של יצרנים שונים. זה לא מעט כסף, ושווה להשקיע בחיפוש. העובדה שאתה בעל נסיון מאפשרת לך לדעת ביתר קלות מרוכב מתחיל מה חשוב יותר ומה פחות באופניים שלך. קח סיבוב על כל אחד מהזוגות, ונסה לחוש אותו. נסה גם אחרים, ובחר גם לפי היחס שאתה מקבל בחנות.

בהצלחה

חזרה לפורום