נושא: היי עדן תאריך: 6/8/2008 11:42:00 AM
מחבר/ת: רומן ל
אני מכיר טוב עם כל דגמי OTERO של MONGOOSE של 2007-2008 ואני יכול להגיד רק דברים טובים אליהם. קודם כל במחיר כזה אל תצפה למצוא אופניים קלות ועם חלקי קצה, אבל האיבזור של OTERO בהחלט שווה את הכסף! 24 הילוכים ברמה בינונית מינוס (שיעשו את העבודה טוב- רק לכוון ולרכב), בולם קידמי 100 מ"מ, אומנם פשוט אבל עושה את העבודה (על האופניים שלי גם היה כזה, היו לו חיים קשים מאוד והוא שרד בלי שום תקלות עד ששידרגתי אותו). גלגלים כפולים, שילדה מסיבית (חיסרון שהיא קצת כבדה) יש גם שינוי מהלך אחורי בין 62מ"מ עד 110 מ"מ (אצלי זה צמיד על 110 מ"מ), ובראקסים מכאניים פשוטים, אבל עושים את העבודה ותמיד עם הזמן אפשר לשדרג. סה"כ אופניים מוגדרות כאופני שבילים (לא AMֱ). סיכום: לדעתי אופניים מצוינות לרוכבים הנכנסים לתחום, שרוצים אופני ש"מ חדשות ותאמין לי שעל האופניים הנ"ל אתה תוכל להתפתח בלי בעיות (שילדה מסיבית שתחזיק התעוללות ממושכת, גלגלים גם לא יראו סימני עייפות מהר).
בקשר לSARACEN RAW, נראה לי יש להם מהלך של 120-130 מ"מ והן מוגדרות כאופני שבילים ואופני AM לייט (לא בטוח). ממה שידוע לי יש להן שילדה חזקה שתחזיק התעוללות (חוץ מזה לא ידוע לי כלום). אתה יכול להיכנס לMTBR.COM ולנסות למצוא REVIEWS על הדגם.
שתי זוגות האופניים בהחלט מתאימות לרוכב מתחיל, השאלה יותר מה סיגנון הרכיבה? אם סיגנון הרכיבה הוא XC, רכיבות נפח ושבילים - עדיף לדעתי OTERO, אם הרכיבה מתמקדת יותר בשבילים עם פזילה לכיוון AM אזי RAW. אבל גם זה לא מדויק ב-100%, כיוון שOTERO יחזיקו לך גם דרופים של מטר וחצי.
מניסיון: אני עצמי רוכב על OTERO ELITE 2007 משודרגות. תמיד השילדה מכוונת למהלך אחורי של 110 מ"מ (4.4"), בולם קידמי משודרג 105 מ"מ (4.2"). אני יכול להגיד לך שאני רוכב איתם רכיבות נפח של 40-50 קילומטר בכיף (ואף יותר), וכשצריך רוכב לחורשים, מוריד כיסא ומתחיל להשתולל, ככה שעד עכשיו הן לא הכזבו אותי!
אני מציע לעשות רכיבת התנסות בכל מקרה על שני הדגמים כדי לראות איפה יותר נוח לך, אבל לפני זה לנסות להגדדיר מהו סיגנון הרכיבה שלך) בהצלחה בכל מקרה רומן
|