נושא: פרוייקט שדרוג מאסיבי... מבקש עצת מומחים תאריך: 8/13/2008 8:54:00 AM
מחבר/ת: נאור
כיום אני רוכב על ראלי M-2000 שאני בכללי מרוצה מהם אך חשבתי לעשות עליהם פרוייקט שדרוג ולאט לאט להפוך אותם לחיית שטח אמיתית. בטיול באיזור הגלבוע שעשיתי נורא היה חסר לי ה"גיהוץ של השטח" כפי שראיתי באופניים אחרים שהיו סביבי כדוגמת הסטאמפ ג´אמפר וגאריפישר הייפיי וכו... אני מגיע מעולם רכבי הספורט והג´יפים ופרוייקט שיפורים זה עיניין שבשגרה.. ושיש לך כלי שהוא ייחודי זה כל הכייף. הגיאומטריה של האופניים מאוד מזכירה את הסנטה קרוז הקלר ועל השילדה רשום "גיאומטרייה תחרותית". מקדימה כרגע יושב רוקשוק ג´ודי 100 מ"מ ומאחורה קיינדשוק 2.5" מהלך. אני יודע שאם אני משנה ומכניס בולם אחורי במידה גדולה יותר אז הגיאומטריה נדפקת אבל השאלה שלי כאן היא האם היא עדיין תידפק במידה ואני גם מגדיל את אורך המזלג? במידה והיא אכן נפגעת האם זה יהיה עדיין משמעותי?
המטרה שלי היא שדרוג כללי לחלקי קצה שיכללו בולמי פוקס כנראה פלוט קדימה אחורה, שדרוג בלמים לדיסק הידראולי ואולי הילוכים לדיאור במקום אליביו 24 שעד עכשיו הספיקו לי. אחרי שאגרתי לי את כל החלקים הללו שאני אשיג בהזדמנות כמובן. כוונתי היא לפרק את האופניים לצבוע את השלדה בלבן פנינה בסגנון המאונט ויז´ן ואת המתלה האחורי בצבע שמפנייה אצל צבעי מומחה שחייב טובה למשפחה.
את האופניים קניתי במחיר יפה מאוד של 700 ש"ח, כל הדרוגים יצאו בערך בעלות 2000 ש"ח במצטבר ויחד עם האופניים 2700 ש"ח. השאלה היא רק אם זה אפשרי טכנית.
קצת ארוך אני יודע.. אבל תודה לכל מי שיוכל לעזור אגב האופניים ישמשו לסינגלים וXC
נאור
|