הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/13/2008 9:18:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אפשרי - בודאי
נושא: אפשרי - בודאי תאריך: 8/13/2008 9:18:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

כל שינוי במתלים ישפיע על הגיאומטריה של האופניים. יש השפעות חיוביות, ויש שליליות, ויש כאלה שיהיו חיוביות לאחד ושליליות לאחר.

השאלה הבסיסית היא האם השלדה מתאימה לשידרוגים.

בולמי פוקס הם משובחים, ויהוו ללא ספק שידרוג מעל הקיים.
לגבי בולם ארוך יותר מאחור - אינני בטוח שניתן בכלל להרכיב כזה, ובכל מקרה, כדאי מאוד לבדוק את כל טוח התנועה ללא עומס (לרוקן לחלוטין את כל האויר מהבולם, ולעבור על כל טווח התנועה שלו, מפתוח לגמרי עד סגור לגמרי לאט לאט ובזהירות רבה). להערכתי פלואוט יעשה טוב למתלה הזה.
לגבי בולם קדמי ארוך יותר - בהחלט ישפיע גם הוא על הגיאומטריה, בכך שיוריד מעט את זוית הראש. המשמעות של זה היא היגוי מתון יותר, ותחושה של יציבות במהירויות גבוהות. אני לא בטוח למה הם מתכוונים ב"גיאומטריה תחרותית", אבל בדרך כלל המשמעות היא זוית ראש גבוהה, והרכבת בלם ארוך יותר (120 או 130) תתן לך בערך מעלה אחת יותר, שכנראה תהיה נעימה לך, אם אתה לא מתחרה.

ושוב אני רוצה להדגיש את שאלת עמידות השלדה במפרט החדש. אין לי תשובה, בודאי לא בלי בחינת השלדה מקרוב, ואולי גם אז לא.

הילוכים לא הייתי טורח להחליף. אם זה בקטע של דאווין - החלף את מעבירי ההילוכים. פעולה זולה יותר ומרשימה מאוד...

אם יש לך כסף ואתה נהנה מזה - בלמים הידראוליים יהוו שיפור.

אבל - למרות שללא ספק השיפורים שנידונו באמת ישפרו את חווית הרכיבה, אל תצפה ל"גיהוץ" מאופניים תחרותיים. הם יספגו טוב יותר את תנאי הדרך, אבל לא יוכלו להתחרות באופני "5 איכותיים.

בהצלחה,

ואם אתה הולך על זה, ספר רשמים...

חזרה לפורום