נושא: בכל זאת יש הבדל תאריך: 9/18/2008 9:16:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
ראשית, כולנו הולכים בערך מגיל שנתיים, ואם יש בעיות הן מתעוררות בגיל צעיר יחסית, וכשאתה הולך לקנות נעליים כבוגר אתה כבר מכיר, כנראה את הפתולוגיות שלך.
שנית, נעליים בכל זאת עולות בין פי 5 לפי 10 - ומעלה. אם קנית נעליים שמתברר שהם ממש אסון, תקנה אחרות. עם אופניים זה פחות מובן מאליו.
שלישית, גם אם תקנה נעליים גרועות, כנראה שלא תפסיק ללכת. אני מכיר אישית לפחות שלושה סיפורים של אנשים שהתחילו לרכוב, החליטו שזה יותר מדי מזוכיסטי והפסיקו, ואחרי שנתיים או שלוש לקחו סיבוב על אופניים של מישהו אחר (במקרה אחד אלה היו האופניים שלי), וראו את האור. אילו השקיעו עוד 400ש"ח לפני שלוש שנים, היו רוכבים כל התקופה הזו. ברור שאלה שרוכבים-רוכבים. אבל כמה התחילו והפסיקו?
וכמה רוכבים נמנעים מטיולים ארוכים כי "הגב שלהם לא עומד בזה" או הברכיים או פרקי כפות הידיים, כשכל מה שהם צריכים זה ביקור חד פעמי אצל מומחה?
ודרך אגב, לא צריך לרוץ למדידות בכל קניה. המומחה נותן לך את כל הנתונים לקניית אופניים, ואם לא יחול שינוי משמעותי באורך הרגליים או פלג הגוף העליון שלך, כנראה שתוכל להשתמש באותם נתונים עד שתעבור לצניחה חופשית מצוקים.
בקיצור, מי שניסה טוען שזה השדרוג הכי משמעותי לרוכב. אני מסתדר בלי. האופניים הראשונים שלי התאימו לי כמו כפפה ליד (מזל נטו), הזוג השני היה נמוך מדי, השלישי ארוך מדי... בהחלט יכולתי לחסוך כמה מאות שקלים אילו השקעתי את ה-400 האלה לפני. אבל אני כמו חלק מהישראלים, יודע לבד מה טוב בשבילי, יותר טוב מכל המומחים. בטווח הארוך זה עולה יותר.
|