נושא: היתרון שבחברים בתאילנד תאריך: 9/23/2008 10:45:00 AM
מחבר/ת: Eli
שלום,
לפני כחודשיים חבר שלי נסע לתאילנד והשאיר לי את אופני ה-GT idrive 1.0 שלו (אופני שיכוך מלא). לא ידעתי לרכב, אך למדתי לרכב בעצמי תוך שבוע ומאז אני נוהג לצאת לרכיבה של כשעה-שעתיים פעם עד מס´ פעמים בשבוע.
רכבתי מספר פעמים בשטח, אך לא נהניתי במיוחד (אולי זה קשור לעובדה כי הבולם הקדמי היה מרוקן לחלוטין, אבל לחלוטין מאוויר ;) ).
לפני כשבוע רכשתי אופניים עבור חברתי (Kona fire mountain deluxe) מתוך מטרה שגם היא תתחיל לרכב ונצא ביחד לרכיבות משותפות. אם היא תעדיף לרכב בשטח, כנראה שנרכב בשטח.
בעוד כחודשיים החבר בעל האופניים ישוב לארצנו, ואצטרך לקנות אופניים.
להלן מספר שאלות: 1. בהנחה שהאופניים של החבר נמצאות אצלי לחודשיים/חודש וחצי הקרובים בלבד, האם כדאי לקנות עכשיו אופניים או לחכות? (האם יש מבצעי "סוף עונה" לאופניים? ואם כן, מתי?). 2. מכיוון שאני לא רוכב תחרותי, אינני מעוניין בשדרוגים שעיקר תכליתם היא שיפור זניח בביצועים. אני בהחלט מעוניין בשדרוגים שיגרמו לרכיבה יותר נעימה וחלקה. מכל הפרמטרים, במה כדאי להשקיע? (מה למשל ההבדל ברכיבה עצמה בין הסוגים השונים של המעבירים? מה ההבדל בין הדגמים השונים של shimano deore (LT,XT ? ) 3. חשבתי לרכוש אופנים בסכום של כ-3000 שקל, כאשר הגבול אינו קשיח. במקור חשבתי לקנות אופניים משומשות, אך יש מעט מאוד מודעות המתאימות לקטגוריה הזאת באזור מגורי. האם להמתין למודעות נוספות או שממילא מומלץ לקנות בסכום הזה אופניים חדשות? 4. ולבסוף, דגמים מומלצים? חנויות מומלצות? האם יש הבדל איכויות בין החברות השונות (specialized, Kona, Marin, GT...)?
ושאלה לא קשורה לרכישה: האם יש לכם טיפים/אתר מומלץ לרוכבים מתחילים? עצות לשיפור הרכיבה?
תודה מראש!
|