נושא: הנסיון שלי הוא בשטח תאריך: 12/22/2008 2:57:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
אין ספק שזה משהו אחר, יותר תובעני, אבל אפשרי במידה מפתיעה.
לי יש אופני דירט SS, שמגיעים מלכתחילה עם דרופאאוטים אופקיים, כך שעניין ההסבה הוא פשוט יותר. לרכיבת AM עם SS הייתי בוחר יחס העברה של 1:2 ומטה. כדאי להתחיל עם פחות ולהניח לשרירים, למפרקים ולגידים להסתגל.
לרכיבה עירונית (אין לי הרבה נסיון) שכוללת רק או בעיקר שבילים כבושים, מדרכות וכבישים באיזור מישורי יחסית (ת"א, למשל) הייתי מתחיל עם 1:3 (שזה בדיוק מה שניסית), ואולי שוקל להקשות בהמשך.
אם כבר מסבים אפשר להשתמש בגלגלי שיניים בעלי שיניים ארוכות, שאינם מתאימים להילוכים. הסיכוי לנפילת שרשרת הוא קטן יותר עם גלג"ש כאלה. זה נכון גם לקדמיים וגם לאחוריים. כדאי מאוד להקפיד על קו שרשרת ישר ומקביל לגלגלי השיניים, כלומר - להקפיד שהגלג"ש האחורי יהיה על המשך הקו של הקדמי. זה גם יפחית סיכוי לנפילת שרשרת, וגם ישפר את אורך חיי השרשרת וגלגלי השניים. אם מדובר באופניים משוככים (מלפנים. SS עם ש"מ לא ממש הגיוני בעיני) כדאי מאוד לחשוב על נעילה לבולם, משום שדיווש בעמידה (שהוא סוג של הילוך נמוך באופני SS) הוא מאוד לא יעיל עם בולם אקטיבי מלפנים.
לדעתי האישית יש לא מעט מגרעות להילוכים באופניים, וצריך שיהיו יתרונות בולטים (למשל, עליות שאי אפשר לפצח בלי להוריד משמעותית את יחס ההעברה) כדי להעדיף אותם על פני SS.
ואם אתה נוסע רק בעיר, ורוצה להיות ייחודי - אין על פיקסי. יום אחד גם אני ארכיב לי פיקסי לנסיעה בעיר....
|