נושא: אם כבר.... תאריך: 2/18/2009 10:54:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
"גודל תא האויר" בפוקס פלואוט הוא ניתן לשינוי בין שלוש מידות (במידה הגדולה הוא מתנהג דומה לDHX-AIR). אין לזה שום קשר עם אורך המהלך, ולמרות שברור לי שלא היתה לך כונה להטעות, במקרה הזה בהחלט אפשר להתבלבל.
התנהגות הבולם לא משנה שום דבר. סגירת מהלך היא מושג שמתייחס לאורך, ולא לתכונות אחרות של הבולם. גם אם יש לך שליטה בBO (כמו שיש אצלי בDHX, למשל) זה יכול למנוע חלק מסגירות המהלך, אבל זה לא משנה שום דבר אם חלקים כבר מגיעים למגע אחד בשני - במצב כזה יגרם נזק, בלי שום קשר למנגנונים הפנימיים של הבולם.
באופניים שלי, למשל, יש מצב של כמעט מגע בין חלקים בסגירת מהלך. תוספת של 7מ"מ תגרום ללא ספק לפגיעת חלקים זה בזה (ניסיתי, ואני יכול לעשות את זה שוב, אם תרצה לראות) - וקשה לקרוא לאופניים שלי XC.
אני הראשון שממליץ לנסות לבד ולבדוק, גם אם היצרן ממליץ אחרת, אבל האופניים שלי הם ממש לא היחידים שבהם עלול להיווצר מגע בין חלקי שלדה בסגירה מוגזמת של הבולם. לכן אני לא פוסל את זה, אבל בהחלט ממליץ לבדוק בזהירות רבה. לא סתם כתבתי שזה לא עניין של אמונה. גם אם ברוב האופניים אין בעיה לעשות את זה, כשיש בעיה כדאי מאוד לדעת עליה לפני שיהיה נזק. לדעת בודאות.
המלצה נחרצת כמו שלך עלולה לגרום למישהו לעשות דברים בלי לבדוק, וכשיהיה לו נזק לא אתה ולא אני נפצה אותו על זה.
אולי הייתי קצת נחרץ מדי, אבל במיוחד בנושא המסויים הזה (שלא כמו ענייני צמיגים, למשל) עלולים להיגרם נזקים יקרים מאוד בשלדה או בבולם, וקריסה של אחד משני אלה בזמן רכיבה אגרסיבית עלולה לגרום לנזקים גופניים. אין לי ספק שאתה מאמין במה שאתה אומר, וכנראה שאתה מבין לא פחות ממני, אבל היו כמה אי-דיוקים במה שכתבת, שבהחלט עלולים להטעות. אילו ידענו אילו אופניים יש לו, והיית כותב על סמך נסיון בדגם המדובר, לא הייתי מגיב בכלל.
ואחרי כל זה, אני מתנצל אם נפגעת. לא זאת היתה הכונה. הדיון מבחינתי הוא טכני, לא אישי.
|