הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/12/2009 11:02:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  ערן מנשה עם תוכן  טריילר
נושא: טריילר תאריך: 3/12/2009 11:02:00 PM
מחבר/ת: ערן מנשה

מנסיוני, מזה מספר שנים עם טריילר ללא בולם, אני יכול לומר שברוב המקרים אם לא בכולם אין צורך בבולם - ועשיתי גם רכיבות בשבילים די מסולעים עם הילד. מה גם שהבולם הוא מסוג די נחות (עפ"י התמונות) ואני מניח שחוזק הקפיץ הוא כזה שמשקל הילד לא ממש יגרום לו להתכווץ, כך שאין לו ממש שימוש.
מעבר לכך, המסלולים שאתה תרכוב עם הילד יהיו ברוב המקרים שבילים לבנים או אספלט ולכאלה בטח אין צורך בשיכוך.

חשוב לשים לב שנקודת העיגון לאופניים היא חזקה ובגימור טוב כי ראיתי מספר מקרים שהיה חופש משמעותי והטריילר ממש התנדנד או נסע נטוי על צידו. כמו כן יש לשים לב שהטריילר או המחבר לאופניים לא גורם לנזק לאופניים.
לאחר שכל זה נאמר, אני מניח (ויכול להיות שאני טועה) שטרק עשו עבודה יותר טובה בנדון.

חוץ משני הטריילרים שראית יש גם טריילר של KHS (הדגם שברשותי) שהוא מצוין לדעתי ועולה בערך כמו זה של פרידמן - אגב, חנות היבואן ברשפון אבל אני דווקא קניתי במושב סגולה

הטריילר של טרק יותר יקר וזה שציינת מצויד בהילוכים ומחירו בטח כפול מזה של פרידמן או KHS. שים לב שלטרק יש גם טריילר ללא הילוכים (http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/kids/trailers/mttrain241/ או http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/kids/trailers/mttrain201/).
ההילוכים בטריילר לא ישמשו את הילד בתחילה אבל מאחר וטריילרים כאלה מתאימים לטווח גילאים של בין 3 ל-10 (פחות או יותר) יש סיכוי טוב שהילד ירצה ללמוד להשתמש בהילוכים. יחד עם זאת בטריילר ללא הילוכים, ברגע שאתה רוכב מהר דיווש הילד לא רלוונטי וכדאי אולי שתהיה האופציה ע"מ שירגיש שהוא עושה משהו.

דברים נוספים שיש לקחת בחשבון ברכיבה עם טריילר:
1. לנגרר יש השפעה על שווי המשקל הכללי ברכיבה. מאחר והילד מספיק גדול, הוא גם שוקל מספיק ע"מ להשפיע על היציבות. דיווש חזק של הילד, כמו גם נסיונות שלו להביט בנעשה מלפנים או עמידה על הפדלים, מורגשים ומשפיעים על היציבות הכללית. דרושה תשומת לב מיוחדת במשך כל הרכיבה ולעיתים אף מאמץ נוסף כדי לשמור על יציבות האופניים עם הנגרר.
2. הילד המדווש לא רתום או קשור ולכן דרושה תשומת לב של הרוכב לאחיזה ויציבות של הילד על הנגרר. לנגרר יש יכולות שטח לא מבוטלות (יחסית כמובן) ולעומת זאת לילד אין את נסיון הרכיבה של המבוגר ובקטעי רכיבה קשים יש סכנה שהילד יפול ויש לקחת זאת בחשבון גם מבחינת קצב הרכיבה (מניעה) וגם מבחינת מיגון לילד (התגוננות).

מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מדיי :)

חזרה לפורום