הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/18/2009 7:17:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אז אנחנו מסכימים על הכל, חוץ מהשימוש במילה "מנוף"
נושא: אז אנחנו מסכימים על הכל, חוץ מהשימוש במילה "מנוף" תאריך: 3/18/2009 7:17:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

לא חולק על שום דבר שכתבת.
לא הצגתי משוואה, ולא ניסיתי לכסות את כל הפרמטרים. התייחסתי ספציפית לאורך המנוף סביב ציר הגלגל - זה שהמנוף ארוך בהרבה בסך הכל מאפשר לבלם חישוק להפעיל הרבה פחות כוח כדי לקבל כוח בלימה דומה, מה שמאפשר לציוד פחות איכותי ופחות מדוייק "לספק את הסחורה" במידה סבירה. זה ממש לא אומר שעוצמת הבלימה המוחלטת בין הצמיג לקרקע צריכה להיות גבוהה יותר (ושנינו יודעים שבבלמי חישוק מכאניים זה לא, בודאי לא במידה משמעותית).

עוצמת הבלימה של בלמי חישוק עלומי שם שהיו מורכבים על אופני כניסה שעלו 1400ש"ח כולל קסדה ומשאבה - הספיקה לי אצבע אחת בירידה הראשונה בחיי במנרה, וגם במעלה יאיר. מודה שלא במהירויות שאני רוכב היום, אבל תמיד אפשר להשתמש בעוד אצבע...
מסכים גם לגבי המגבלה בשימוש רצוף וממושך.
וכל זה כמובן לא ממש משנה. אני היום עם בלמים הידראוליים, וזו גם ההמלצה שלי באופניים יקרים יותר. גם כאן, מסתבר, אין בינינו ויכוח...

בעצם, רק נקודה אחת, שאולי...
בלמי דיסק, בגלל התנועה המוגבלת בהרבה של הרפידות, צריכים להיות מתוחזקים טוב יותר, ומכוונים טוב יותר. עם הטובים שבהם זו לא בעיה, אבל הזולים שבהם כן מפתחים בעיות - ולא תמיד כאלה שקל לפתור, וזו עוד סיבה מבחינתי לא להמליץ עליהם, בודאי לא למתחילים.

ואם כבר אני חופר - ובמיוחד לאחר שהחלטת להתעלם מההבדל בין הידראולי למכאני - ישנם בלמי חישוק הידראוליים, ותאמין לי שהמושג "עוצמת בלימה" מקבל שם חיים חדשים, ולאורך המנוף יש פתאום משמעות אחרת לגמרי...

חזרה לפורום