נושא: לגגון של THULE תאריך: 4/21/2009 5:55:00 PM
מחבר/ת: ערן מנשה
יש מספר יתרונות: 1. מתאים לרכב עבורו אתה קונה את הגגון (יש מתאמים כמעט אם לא לכל סוגי הרכבים), כמעט בכל רכב יש מגרעות אליהן מתחבר הגגון בעזרת המחברים 2. מוטות הגגון מאוזנים עם הקרקע ולא מתייחסים לשיפועי הגג 3. בדר"כ מוטות הגגון ארוכים כ-140 ס"מ 4. מוטות הגגון עשויים אלומיניום ולא מחלידים 5. לגגון יש אפשרות מנעולים שמונעים הסרתו או פירוקו ע"י אחרים
גגונים אוניברסליים: 1. בעלי שיטה קבועה (כמו שאמרת - מתיחה) שמתעלמת ממחברים ייעודיים ברכב ולכן מתאימים למגוון רחב של רכבים 2. מוטות הגגון עשויים לרוב מברזל מצופה בפלסטיק 3. ללא מנעולים כל שהם, כל החיזוקים של הגגון בעזרת ברגים 4. בדר"כ אורך מוטות הגגון 110 ס"מ (במידה ולא מזמינים אורך מיוחד, כי גם זה ניתן)
לגגונים האוניברסליים יש מספר שיטות מתיחה: 1. מוט הברגה בין שתי התומכות 2. מוט הברגה מפוצל בין התומכות למרכז כל מוט גגון 3. ברגים עם עגינה בכל תומכת מבין השיטות הנ"ל אני מעדיף את 1 ו-2 מאחר ושיטה 3 מתבססת על חוזק התומכות וכמות הרגש שיש למתקין בזמן ההתקנה כדי לא לקרוע אותן עם הברגים
הגגונים האוניברסליים, מניסיון של מספר שנים, חזקים מאוד ועומדים במשימה בכבוד. ברשותי גגון אוניברסלי שנקנה באחת הרשתות הגדולות לחומרי בניין ועשה זאת בעצמך ולא יכול להגיד שראיתי עד היום אי אילו בעיות (שים לב שאני משתמש בגגון גם להובלה של חפצים אחרים שאינם אופניים) אין לי מידע אם על גגון אוניברסלי ניתן להתקין כל אחד מהפסים של THULE או כל חברה אחרת אבל אני לא רואה סיבה שלא.
יהיו בטח אילו שימליצו בחום רק על גגון ייעודי כדוגמת THULE ושמוכרחים להשקיע בגגון כי הרי הוא נושא מטען יקר כ"כ ;) , אבל אני בהחלט חושב שלא חייבים ואפשר להסתפק באוניברסלי.
|