נושא: היי , גם אני מתחיל (בנוגע למסלולים) תאריך: 6/10/2009 11:41:00 AM
מחבר/ת: ניר אליאב
באם אתה מאיזור המרכז - ישנם את נחל אלכסנדר , ישנה את הרכיבה מבית יהושע עד הרצליה במקביל לפסי הרכבת . שתי רכיבות אלו הן קלות ,לא אתגריות , ולי אישית עזרו להכיר את האופניים וללמוד על העברת הילוכים, נעילת בולם , תנאי רכיבה וכו´.
אחרי שבועיים , השבת כבר השתדרגתי ונסעתי ליער עופר שבכרמל. יש שם סינגלים בכל מיני רמות, אבל אני בחרתי במסלול אחר שלימד אותו עוד קצת על האופניים.
נכנסים לישוב עופר וחונים בקצהו המזרחי , מתחילים ברכיבה לכיוון מזרח לתוך הרי הכרמל עד שמגיעים לחווה (נוף מדהים לצלם בו) , עם ההגעה לחווה ישנה התפצלות דרכים , לוקחים בה ימינה ומדוושים , הדרך רצופה עליות מתונות אך ארוכות , אך בסופ כל עליה ישנה את חווית הירידה. בירידה לומדים להשתמש בברקסים , תנוחת רכיבה נכונה (נעזרתי המון בטיפים כאן באתר וב IFEEL). ממשיכים לרכב (הכיוון הכללי הוא צפון מזרח להערכתי) עד שמגיעים לישוב בת שלמה. בדרך עוברים במטעי משמשים (תעצור ותקרא לתאילנדים שעסוקים בקטיפ, אותי הם פינקו בהמון המון משמשים) , מגיעים לבת שלמה ויורדים לכיוון הכביש המוביל אל צומת פורדיס. מדוושים קילומטר בשוליים (זהירות , הנהגים קצת משוגעים) ולאחר קילומטר ישנה אפשרות לרדת ימינה מהדרך אל שביל המקביל אליה המוביל עד למחצבת שפיה. כאן ישנן שתי אפשרויות - הקשה והקלה . הקשה - בערך 200 מטר לפני המחצבה שביל שמוביל (צפון מערב) ימינה אל עליה תלולה וארוכה (ניתן לראות אותה בבירור מהשביל הראשי ולהחליט אם בא לנו עליה) , אני הגעתי ועליתי את העליה הזו רק כדי לרדת אותה בחזרה ולהנות מהירידה. אני מניח שאם ממשיכים לטפס מגיעים לאחד הישובים על הכרמל וניתן להמשיך לדווש על הרכס חזרה לכיוון עופר.
אני בחרתי בדרך הקלה - המשכתי מהמחצבה הלאה כיוון כללי - זכרון יעקב - נוסעים במקביל לכביש (בדרך חוצים מתחת במנהרה) , ממשיכים ועוברים דרך הישוב פורדיס (שלי אישית הזכיר את ניו דלהי) , ויורדים אל הכביש הישן המוביל אל חיפה ומדוושים חזרה עד עופר. (ישנו שביל המקביל לכביש, למען בטיחותך האישית מומלץ לרכוב בו ולא בשוליים).. העליה לעופר חזרה היא מה שנקרא קריעת תחת, אבל אתה מתאר עצמך כבחור בכושר , אז תשרוד (אני ירדתי לפעמים מהאופניים והלכתי ברגל) .
אורך מסלול כללי בערך 35 קילומטרים.
השבת אני חוזר לשם :) להמשיך להתאמן , ואולי לעשות קצת סינגלים .
|