הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/30/2009 8:41:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  ההתלבטות ידועה ומוכרת
נושא: ההתלבטות ידועה ומוכרת תאריך: 8/30/2009 8:41:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

ואין לה פתרון אחד נכון, גם לא בתקציב בלתי מוגבל.

אופניים מאסיביים נותנים בטחון כשהקרקע לא יציבה. אי אפשר להתווכח עם זה. יש חריגות קלות לצדדים, אבל שום אופניים במשקל 12ק"ג לא ירגישו יציבים ואפילו מייצבים כמו אופניים במשקל 25 ק"ג.
מצד שני, צריך לסחוב את המשקל הזה בעליות, ואין לזלזל בזה.

אני קל ממך (מעט פחות מ-90ק"ג), ובגלל אהבתי לירידות מהירות וקפיצות בחרתי באופני FR מובהקים. מתלה יעיל ובולמים מתכווננים מאפשרים לי לבחור התנהגות רצויה בתנאים שונים, אבל בעליות אני בהחלט משלם מחיר.

אבל תחשוב על זה שאופניים במשקל 20ק"ג לרוכב במשקל 100ק"ג זה כמו אופניים במשקל 15ק"ג לרוכב במשקל 75ק"ג, או אופניים במשקל 12ק"ג לרוכב במשקל 60ק"ג. ברור שיהיה לך יותר קל בעליות עם אופני XC תחרותיים במשקל 8ק"ג, אבל ברור לגמרי מה המחיר שתשלם בשאר ההר (AM...).

בקיצור, אין מתנות חינם. אם אתה מחזיק זוג אחד ויחיד (כמוני), אתה צריך לבחור פשרה כלשהי. אם תקציבך איננו נמוך (אתה לא מדבר על אופניים זולים) תוכל לשקול החזקת שני זוגות שמקצינים מעט לשני הכיוונים - אופניים מאסיביים לרכיבות אגרסיביות יותר, ואופניים קלים לרכיבות מהירות יותר. אם תבחן יצרנים אחרים, איכותיים לא פחות אבל זולים יותר (לפחות בישראל) יכול להיות שתמצא שילוב של שני זוגות שיתן לך יותר.

מקווה שעזרתי קצת.
בהצלחה

חזרה לפורום