הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/5/2009 8:02:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  עדי פיליפ עם תוכן  היי צור- כל הכבוד!!
נושא: היי צור- כל הכבוד!!  תאריך: 12/5/2009 8:02:00 PM
מחבר/ת: עדי פיליפ

קודם כל חשוב לי לציין כי כיום לראות רוכב כבד זה כבר לא מראה נדיר...
יש הרבה כאלו שמגדרים עצמם רוכבי שבת ונמצאים בטווח שבין 80 קילו ומעלה...

כל הכבוד על היוזמה ושהחלטת להצטרף לתחום!! :)
אני אישית רוכב שנתיים בכביש, בזמנו התחלתי באיזור המאה וכיום עומד על 83 (בהסתכלות לרדת עוד... :)) ולמרות שאני נחשב לרוכב כבד אני עדיין נהנה לתת בראש לרוכב קלים בהרבה ממני :)

האופניים מהוות ספורט מצויין לאנשים כבדים- קל יותר לשמור על דופק קבוע ויציב אך לא גבוה מידי כמו בריצה או נמוך כמו בהליכה.
ברכיבה יש הרבה פחות נזק למפרקים (מסוכן במיוחד לחברה כמונו בגלל העומס שמופעל) והכי חשוב- ניתן להתאמן מספר שעות ולסיים אימון עם חיוך!!
קודם כל אתה צריך לזכור את המטרות העיקריות שלך (לדעתי) והן צריכות להיות ירידה במישקל ושיפור הכושר- תקפיד על מספר אימונים בשבוע (לפחות שניים) שבהם תרכב בדופק לא גבוה במיוחד- רבים אומרים ש- 65% (מהדופק המקסימלי) הוא האופטימלי לשריפת שומן- העיקר שלא יהיה גבוה מידי כדי שנסיים עם חיוך ולא נמוך מידי- כי אנחנו רוצים גם להפיק משהו מהאימון/ טיול הזה...
אל תישכח לדעת להקפיד גם על מנוחה (יש הרבה מאמרים של מאמן בשם אלעד פלטין בתחום)
אם זה בשינה ואם ביום מנוחה אחרי אימון קשה.
בשבת אתה יכול לבטח להרשות לעצמך לצאת לטייל קצת יותר רחוק ולאט לאט תגיע לכושר שתוכל לרכב אפילו ארבע שעות ולסיים בכיף... (לא ציינת מאיפה אתה בארץ כך שלא אוכל לתת המלצות) כמובן שבכל מיקרה- חשוב להקפיד בהתחלה על מישורים ולא לקרוע את הגוף לפני שבנית כמה חודשים של כושר בסיסי...

בנוגע לאוכף- כמובן שלרכב עם מכנס רכיבה (לא חייב להיות יקר מידי- כולם בסוף אותו דבר- רק שחלקם יותר יקרים)
בנוגע למושב- הכל פה עניין של הרגל- אישית יצא לי אפילו לרכב 18 שעות (לקריית שמונה) אבל מה שחשוב זה גם להקפיד על שחרור של האיזור והזרמת דם- כלומר אחת לחצי שעה בערך חשוב לרכב בעמידה ולתת לאזור להתאוור וכמובן לנוח לכמה דקות אחת לשעתיים... :) בנוגע למושבים מרופדים יותר או פחות- כמובן שלא לקחת את אלו שממש קשים כמושב ראשון (בשלך לבטח יש ריפוד כי אלו אופני כניסה) אבל גם לא לקחת מרופדים מידי כי בד"כ נאבד את החיבור לאופניים וגם חלק מהעברת הכוח.

טוב, מקווה שלא חפרתי יותר מידי... :)

עדי.

חזרה לפורום