נושא: קשה מאוד לענות על שאלה כזו תאריך: 2/25/2010 1:53:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע
בעיקרון אין חשיבות. הכל עניין של גיאומטריה.
בסופו של דבר, אלמנט הבלימה הוא בעל I2I נתון ונאמר שהוא סטנדרטי. (מכיוון שתמיד אני יכול לומר שזה הדגם הנמכר ביותר של פוקס. החברות בד"כ לא מייצרות בולם ייעודי שלהן, וגם אם יש בולם שנראה ככה, הוא בד"כ קנוי מאחת חברות הבולמים, ורק "מחופש" (ברוח הפורים החביבה) לבולם של חברת אופניים)
לאחר שהובהר כי אלמנט הבלימה סטנדרטי, השאר זה עניין של גיאומטריה. בשלדות סינגל פיווט, אין משחק רב למיקום הבולם והבולם יהיה בד"כ מאוזן. בשלדות האחרות.... בלתי אפשר לומר בלי ניתוח גאומטרי. שים לב: בתמונה שלך משמאל למטה קיים לינק יחיד ישר. באופניים עם לינק כזה (בד"כ) תהיה תנועה מועטה של הבולם למעלה ולמה, והכיווץ יהיה יחסית מאוזן. בתמונות משמאל למעלה ומימין למטה, הלינק הוא משולש ו"מכוון" את התנועה של הבלימה יותר לכיוון למעלה ולמטה, ותנועה מועטה קדימה ואחורה. מה שבעצם חשוב הוא הגרף של התקדמות הציר האחורי כתלות במיקום האוזן הנעה של הבולם (השניה מקובעת לשלדה). כל עוד האוזן הנעה מתקדמת בצורה מסויימת לכיוון האוזן הקבועה, אין בכלל חשיבות לזווית או למיקום של התקנת הבולם. ניתן לייצר שלדות באינספור גיאומטריות, אשר יענו על גרפי ההתקדמות ויתנו בפועל את אותה ההתנהגות של בלימת זעזועים.
לפי דעתי, הסיבה לשינוי צורה של אופניים בין שנות דגם מתחלק בערך בצורה שווה בין סיבות הנדסיות וסיבות מסחריות ( = צורה שונה תגרות להזנחת דגמים ישנים וטובים, ולקניה של הדגמים החדשים). הרי ניתן ליישם את אותו אופיין תנועה בהרבה גיאומטריות. בכלל, למה צריך בולמים שעוברים דרך השלדה? זה כמעט ורק ליופי. עובדה היא שלא כל החברות עושות את זה. אם השינוי היה קריטי כל החברות היו מיישמות בשמחה.
כמובן שיש כל מיני חריגים כמו SCOTT והבולם הנפתח או Merida עם בולם ייחודי לצד שלדת הזנב. אותן בסה"כ קשה לבדוק גיאומטרית, אבל המהנדסים אשר מתכננים את תצורות השלדה יכולים לתת תשובות מיידיות (רק לא לנו... )
|