הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/5/2010 12:50:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אם הורדת את ספר הטיפולים שלו מהאתר של מאניטו
נושא: אם הורדת את ספר הטיפולים שלו מהאתר של מאניטו תאריך: 3/5/2010 12:50:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

הם גם מפרטים את הכלים הנחוצים.
לדעתי המדריכים שלהם ממש טובים ומפורטים. אם זה לא המצב, אז אולי לא הורדת את הספר המתאים. אם נראה לך שזה לא זה - פרט מה הורדת, ואגיד לך.
אם זה המדריך המתאים - קח לעצמך את הזמן ושב לקרוא אותו בשלבים. אי אפשר ללמוד דבר כזה בעשר דקות. הפעם הראשונה לקחה לי מעל שעתיים. היום אני עושה פירוק מלא תוך 10דקות, והחלפת שמן כולל הרכבה מלאה תוך 30.

כלים - לפירוק הרגליים אתה צריך אלן 8, ומפתח רינג/פתוח 10מ"מ.
כדאי לפרק את הקאליפר (כדי שהצינור לא יגביל אותך בתנועה) - בשביל זה תצטרך כנראה אלן 5 (או 6).
עם סט אלנים, סט מפתחות פתוחים מילימטרי, וסט בוקסות "1/2 מילימטרי אתה מסודר.
תזדקק לגריז פשוט כלשהו, ולשמן טלסקופים 5WT או 5W. מאניטו ממליצים על השמן של מוטורקס - בגלל שהמזלג הזה לא פעיל כמו מזלג של אופנוע ולכן לא מתחמם באותה רמה, כדאי לנסות לעמוד בזה - אבל יש עוד שמנים מעולים בארץ. אני משתמש בשמן סינטטי - אבל ממש לא חייבים.
כדאי לשים יד על מזרק (רגיל של קופ"ח) בנפח 5CC לפחות, כדי למדוד כמות מדוייקת של שמן.
כדאי להכין כלי קיבול כלשהו (כמו קערה) לקליטת השמן שיזרום כשתפתח את הרגל הימנית.
האטמים המקוריים שלהם טובים, אבל אם צריך להחליף אני ממליץ על אטמי אנדורו - עובדים מעולה ובעלי אורך חיים מרשים מאוד.
לא צריך לפרק את הבולם מהאופניים, מספיק לפרק את הגלגל.
אם לא מפרקים את הבולם, צריך לתלות את האופניים איכשהו - המזלג צריך להיות מאונך בזמן הטיפול.

אם יש לך שאלות - דבר.

ושיהיה בהצלחה

חזרה לפורום