נושא: לדעתי זה תלוי באורך המסלול תאריך: 4/15/2010 8:56:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
הנחות בסיס (מבוסס על הנסיון האישי שלי בלבד, כמובן): בעמידה ניתן להפעיל יותר כוח על הדוושות, ולכן לקבל תאוצה גבוהה יותר.
אם משך הטיפוס הוא ממש קצר (נניח, 10-15שניות) יש יתרון מובהק לתאוצה - ויש פחות משמעות ליעילות הוצאת האנרגיה (אין בעיה להגיע עם דופק גבוה מאוד לסוף העליה). בעליה כזאת יהיה יתרון לדיווש בעמידה.
אם משך הטיפוס הוא ארוך - נניח 5 דקות ומעלה (סביר שגם קצת פחות) - הכוח פחות משמעותי, ויותר חשוב להוציא בצורה יעילה את האנרגיה. רוכב בעל טכניקת דיווש טובה יבזבז הרבה פחות אנרגיה בישיבה, ולכן ישמור על עתודות כוחו לאורך זמן, ויוכל להעביר יותר אנרגיה אל הגלגלים. לאורך זמן זה בפירוש יביא אותו מהר יותר לראש ההר.
ולאחר כל זאת - לעניין הניסוי: * לדעתי השוואה נכונה לטור צריכה להיות בעליה ארוכה - לפחות 10 דקות דיווש, ועדיף יותר. * אני מניח שתשוו את התוצאות של כל רוכב עם אותם אופניים באותה עליה בשני המצבים (כדי לצמצם את מירב המשתנים). * יהיה מעניין לבדוק את המרחק שעשה כל רוכב בכל סגנון גם בשניות הראשונות (במרווחים של 10שניות, נניח, ועד הדקה הראשונה) - זה יכול לתת כיוון למי שרוצה לשלב בין הטכניקות.
ודרך אגב, אותי זה לא מפתיע. ברוב הרכיבות, ברוב המצבים אני יושב לאורך כל העליה. צריכה להיות סיבה טובה מאוד כדי שאקום בזמן דיווש בעליה - גם שטח וגם בכביש.
|