הרים - אתר האופניים הגדול בישראל


טקסט הודעת פורום

5/1/2010 6:06:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  ערן מנשה עם תוכן  בלמים
נושא: בלמים תאריך: 5/1/2010 6:06:00 PM
מחבר/ת: ערן מנשה

בזמן בלימה (לא משנה אם זה עם הבלם הקידמי או האחורי) יש נטיה של משקל האופניים ובעיקר הרוכב ללכת לפנים מכוח ההתמדה שבתנועה קדימה.

כשהמשקל נוטה קדימה חלוקת המשקל הכולל של האופניים והרוכב משתנה ויותר משקל נח על הגלגל הקידמי ופחות על הגלגל האחורי (יחסית לנסיעה רגילה לפנים ללא בלימה).
מאחר ופחות משקל נח על הגלגל האחורי הסיכוי לכך שהבלם האחורי ינעל את הגלגל (החלקה) גדול יותר ובהתאמה מאחר ועל הגלגל הקידמי יותר משקל הסיכוי שהוא ינעל (יחליק) קטן יותר.
כל זאת בהנחה שהמשקל מועבר בהדרגה לפנים ולא בבת אחת.

כאשר לוחצים על הבלם (לא משנה אם על האחורי או הקידמי) בפתאומיות או בברוטליות אין תחושה של עוצמת הבלימה וישנו סיכוי שהבלם ינעל.
יותר קל ופחות כואב כשננעל בלם אחורי כי הוא מחליק ויש לנו עדיין גלגל קידמי שמתגלגל וניתן לשלוט בשיווי המשקל ולהשאר על האופניים.
הדבר לא נכון כשננעל הגלגל הקידמי, כי אז אין לנו כל שליטה והדרך הקצרה והמהירה ביותר לריצפה מובטחת.

לכן מומלץ להשתמש בשני הבלמים כאשר מתחילים בדר"כ באחורי (ע"מ לגרום למשקל לעבור קדימה בהדרגה ואז מוסיפים בלימה עם הקידמי שכוח הבלימה שלו גדול יותר עקב כך שמשקל רב יותר נח עליו (כפי שכתבתי למעלה).

בדר"כ באופניים עם בלמי דיסק נהוג (לא מחויב) שהדיסק הקידמי גדול יותר מהאחורי (עוצמת הבלימה גדולה יותר)

תנסה לתרגל בלימה במהירויות איטיות ועל סוגי משטחים שונים (כביש, חול, כורכר, אבנים וכד´ ) ע"מ לתרגל את התחושות השונות של החלקה, שליטה והעברת המשקל ע"י בלימה.

בהצלחה :)


חזרה לפורום