נושא: תשובות, מנסיון אישי... תאריך: 5/6/2010 11:26:00 AM
מחבר/ת: Eran Shahar
1. שר אביזרי רכב - היבואן הרשמי. מופץ על ידי לא מעט ספקים בארץ (מצמן,שופ הרים, גרופי, גתום ועוד הרבה). הם מאוד נחמדים ומסייעים בכל שאלה, גם אם לא קנית מהם (אבל בעייתי במתן אחריות). 2. מנשא 591 אפשר להתקין על גגון אוניברסלי (אבל אז קצת יותר קל לגנוב אותו...) - יש לו שני סוגי חיבורים, אחד יעודי לגגון האלומיניום (ברגים מיוחדים שמתאימים למגרעת בגגון), והשני מתאים לכל גגון סטנדרטי. 3. לא ממש מכיר את המחיר הרשמי, אני קניתי מחו"ל (תחפש בלוח כאן, יש כאלה חדשים, באיזור 1400 ש"ח). לדעתי סדר גודל של 2000-2400. 4. גגון מורכב מרגליים, מוטות רוחב ומתאמים לגג. לא כל הרכבים משתמשים באותן הרגליים - יש חיבורי FixPoint שמתאימים לגג עם חורים יעודיים, יש חיבור משקוף, ובנוסף, לא כל הרכבים באותו רוחב - יש אורך שונה למוטות הרוחב. לפעמים מספיק להחליף רק מתאמים (סדר גודל של 400 ש"ח בארץ או (200 ש"ח באיביי :) ), ולפעמים לא (וצריך גם רגליים ו/או מוטות רוחב. אתה יכול לבדוק באתר של טולה איזה גגון מתאים לאיזה רכב, ולפי זה להחליט איזה אוטו לקנות ;)
אגב, על סמך מה שאמרו לי, לגג של מזדה 3 2010 יש חורים יעודיים (לגגון FixPoint) רק שצריך לקדוח חורים בפסי המגן השחורים בכדי לחבר גגון כזה (אני מחליף מזדה 3 2008 בעוד חודש בערך לחדשה, ויש לי גגון כזה, אז התחלתי לברר).
וזהו בערך...
אגב, במחירים של היום (816 ש"ח למנשא 591, עם אחריות היבואן בארץ) - עדין משתלם לייבא?
|