הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/16/2010 4:26:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  הערת אולי והערת "אגב, כאשר קונים אופניים..."
נושא: הערת אולי והערת "אגב, כאשר קונים אופניים..." תאריך: 5/16/2010 4:26:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

לדעתי היא תחזיק את הלחץ בכיף - אבל זו דעתי בלבד.

ניתן לנפח פנימית פי כמה וכמה מגודלה המקורי. בנוסף, את הלחץ מחזיק הצמיג (ז"א שהמתיחה של הפנימית ב-45PSI או 65PSI היא זהה או בהפרש זניח) ושוב - יכול להיות שהרגישות של הפנימית בצורה זו תהיה פשוט קיצונית.
אפשר לעשות ניסיון פשוט (אולי אעשה את זה עם הפנימית המפונצ´רת הבאה שלי...) אני אנפח את הפנימית לגודל של מעל 3" קוטר בחתך מסויים (הקוטר כבר ממש לא אחיד בניפוח כזה) ואדקור את הפנימית עם קוץ דק ומסמר מעט עבה ואבדוק נוצר רק חור או האם נוצר ממש קרע. אם אין קריעה - הפנימית "בטוחה" לשימוש גם עד 2.5". (כמובן שאני לא יצרן סיני שיבדוק את זה על כמות "זניחה" של 10,000 פנימיות, אבל ללמוד מהניסוי אפשר :) )

ו-"אגב, כאשר קונים אופניים..." ראיתי לא פנימית "מקורית" אחת (=שהורכבה על גלגל חדש מהחנות) ולפי מה שראיתי, כל הפנימיות אשר מגיעות עם אופניים חדשים הן מהסוג 1.95 עד 2.1, גם אם הצמיגים הם 2.3. ליבואנים ולחנויות המוכרות (ואולי גם ליצרנים) אין בעיה למכור לנו את הפנימיות הזולות אשר מייצרים בכמות של פי-1000 מהפנימיות העבות לקטרים הגדולים.

חזרה לפורום