נושא: קצת מנסיוני תאריך: 5/23/2010 12:49:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
אני רוכב על אופני "7 את כל הסגנונות. לאחרונה יצא לי לעשות רכיבה ארוכה (4 שעות רצוף באוכף!) על אופני ז"ק תחרותיים. גם בירידות דרדרתיות מהירות הסתדרתי לא רע (כמובן, לא כמו המפלצת), ובעליות לא חסר לי שום דבר.
למטרה שאתה מגדיר אני לא רואה סיבה לש"מ. ז"ק יותר איכותי בהחלט (מה שיש לך הוא מצויין בתור בסיסי...).
אבל אם אתה ממש רוצה להתפנק, ש"מ בהחלט יכול לפנק. אם אין לך שאיפות להתפתח בכיוון הרכיבה האגרסיבית, אין שום סיבה למהלך ארוך. אני לא שותף לדעה (המוזרה בעיני) שמהלכי מתלים ארוכים יותר שומרים על הגוף. טכניקת רכיבה, כשירות גופנית (כולל גמישות!), התאמה מקצועית של האופניים לרוכב - כל אלה משמעותיים הרבה יותר ממהלכי מתלים ארוכים יותר או פחות. אישית, אני לא קונה אופניים על מנת למכור. אני קונה את מה שאני חושב שהכי מתאים לסגנון הרכיבה שלי, במחיר הכי נוח. זאת ועוד - אם אתה קונה משהו נדיר כמשומש, אולי תוכל להוריד משמעותית את מחירו.
האם טיטוס מוטולייט הם האופניים הזולים ביותר שתוכל לקנות עם מפרט נתון? כנראה שלא. אם אתה עושה חשבון של מחיר, יצרנים "סטנדרטיים" יותר יתנו לך תמורה גבוהה יותר למחיר. אף אחד לא קונה טיטוס בגלל המחיר, כמו שלא קונים ונטנה בגלל המחיר.
אם אתה לא נמוך במיוחד, שקול ז"ק "29. המבחר גדל בהתמדה - לא רק של אופניים, אלא גם של מזלגות, גלגלים וצמיגים. המנוסים טוענים שהגלגל הגדול מגהץ את הקרקע (משווים אותו לפחות לאינטש שלם במהלך המתלה), ומספק אחיזה טובה בהרבה מגלגל "26 לרוחב ואופי נתון של צמיג. כאמור, יש לי אופניים ארוכי מהלך, והדילמה שלי לגבי הזוג הבא שלי היא בין ריג´יד כרומולי לבין ז"ק אלומיניום. שניהם "29.
מקווה שלא בילבלתי....
|