הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/9/2010 5:50:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אבישי P עם תוכן  לצנן מעט את ההתלהבות...
נושא: לצנן מעט את ההתלהבות... תאריך: 6/9/2010 5:50:00 PM
מחבר/ת: אבישי P

שלומות וברכות,
ברוך הבא לעולם של אלפי ייסורים ואף לא אמת אחת - אבל כיף גדול...
שלא כקודמי, אני הרבה הרבה פחות נחרץ לגבי עליונות הגזע של ה- 29ER. מדובר באופניים שונים, מטבע הדברים, עם יתרונות מסוימות וחסרונות מסוימים. בצד היתרונות יש את הגלגול וההתמד של האופניים, יכולת השיכוך הנובעת מקוטר הגלגלים ועוד כמה. בצד החסרונות יש לנו את המשקל הגדול יותר ככלל (שני זוגות זהים לגמרי 26ER ו- 29ER, הרי שהאחרון ישקול יותר, כי, מה לעשות, הגלגלים גדולים יותר...), את יכולת התימרון הקטנה יותר יחסית (עניין של קוטר גלגל, יחס גלגל שלדה ועוד), את העובדה שנדרש להשקיע יותר מאמץ בתאוצה שלהם ובהזזה שלהם מהמקום (שוב: פיזיקה של הגלגול) ועוד.
מה שאני יכול לאמר באחריות הוא שמדובר בחוויה שונה מה- 26ER. יותר טוב או יותר רעה - זה כבר עניין של טעם, התאמה לתנאי וסביבת הרכיבה, הרגלים, רצון להיות "מגניב" יותר או פחות. בוודאי שאני לא רואה מקום לנחרצות, ולא רק אני לא רואה מקום כזה (חפש דיונים בנושא בקומונות 4EPIC או סינגל ספיד).
לגבי האופניים המסוימים האלה: אני קצת משוחד כי אני אוהב את המותג; כי אני אוהב את החנות; וכי... יש לי זוג כזה בבית.
אני אוהב אותו (עדיין מתרגל, בקושי שבועיים אצלי ועכשיו הושבת בגלל תקלת בולם), אבל הוא מעט אכזרי, כדלקמן: מדובר בזוג מעט כבד (טוב, מה יש לצפות לאור המחיר הנמוך) ובשלדה מאוד קשיחה - זה טוב למי שמטפס הרבה, למי שמדווש מהר וחזק, ובכלל למי שמחפש יעילות, אבל הרכיבה עליהם מעייפת, מחייבת דריכות באיזורים יותר טכניים ועוד.
המלצתי: נסה. אבל לא רק אותם. נסה גם 26ER וגם 29ER. מצא את מה שעושה לך הכי כיף, ולא משנה למה הוא עושה לך כיף. וקנה אותו.
ממילא אחרי חצי שנה תחליף אותו...
בהצלחה!

חזרה לפורום