הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/9/2010 8:48:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  עידן אלעד עם תוכן  שילדה לזנב-קשיח לאוף רווד טורינג(Off Road Touring)
נושא: שילדה לזנב-קשיח לאוף רווד טורינג(Off Road Touring) תאריך: 6/9/2010 8:48:00 PM
מחבר/ת: עידן אלעד

שלום חברים,
אני "ירוק" לגמריי גם בפורום זה וגם בעולם האופניים בכלל. בחצי שנה-שנה האחרונה רכבתי מספר פעמים (5-6) על אופני זנב-קשיח של חבר שלי, בכל מיני סינגלים קצרים בצפון (בית-אורן, שמשית...) רק כדי להתנסות ולראות אם כל הקטע בכלל בשבילי, ומסתבר.. שכן :cool:
אז התקבלה ההחלטה לקנות אופני הרים ואני פונה אליכם כי לי כמעט אין שמץ.

המטרה: בטווח הרחוק (עוד שנה-שנה וחצי לפחות, אחרי ש"אשתפשף" קצת) היא לצאת למסע טורינג אוף-רווד באלפים או במזרח (או גם וגם :D ). האמצעים שלי לא מאפשרים לי לצאת למסע של יותר מכמה שבועות ולכן הכוונה בטורינג מבחינתי היא אופניים שאסחוב עליהן ציוד קמפינג מינימלי וקל משקל (Ultralight touring), ולא להסתובב עם תיקי צד כבדים.

בטווח הקרוב, אני מחפש לקנות אופני זנב-קשיח ל-XC בארץ, שאוכל במשך השנה-שנה וחצי הקרובות לשדרג ולהוסיף להם ציוד עד שיהיו ראויות למסע.

מקריאה באינטרנט, הבנתי שהדברים החשובים לצורך אופניים כאלה הם:
1. שילדה עמידה מאוד. מאלומיניום או פלדה.
2. Wheelbase (בסיס גלגל- :confused: ) ארוך במיוחד
3. אפשרות להתקין rack אחורי בשביל תיק (אין לי כוונה להשתמש בקדמי)
4. תומכות-שרשרת (chainstay) ארוכות
5. גלגלים 26". כי אם יש שבר בגלגל באמצע מסע, ברוב העולם (במיוחד מדינות עולם 3) יהיה קשה למצוא חלופי מתאים ל-29".
6. שילדה רחבה מספיק שתאפשר להתקין fenders + צמיגים רחבים יחסית.
7. שילדה עם אפשרות לבלמי דיסק מכאניים

בגדול אני מחפש קודם המלצה לשילדה, וחשבתי שמשם אמשיך את זה תוך כדי תנועה ואחרי שאצבור עוד קצת ידע. אשמח לקבל עוד המלצות או חוות דעת אחרות על מה שרשמתי כבר. כמו שאמרתי קודם, אני מודה ומתוודה שאני לא מבין כלום, וכל מה שאני כותב כאן הוא נסיון לשחזר את מה שקראתי שאחרים רשמו, אז תהיו סלחנים ל-noob שכמותי :o

באותה הזדמנות גם אתנצל על השימוש המוגזם באנגלית בהודעה, אבל את כל המחקר המקדים שלי עשיתי באתרים באנגלית ולכן זה כל מה שאני יודע. אשמח אם מישהו "יתרגם" את כל מה שלא ידעתי

מה עוד... התקציב עוד לא הוחלט, כיוון שאין לי מושג למה לצפות, אבל הוא לא יהיה נמוך במיוחד ובהחלט לא בשמיים. קיויתי לצאת בנזק של עד 3000 ש"ח אחרי כל השדרגת, אבל אני לא יודע אם זה ריאלי לצרכים שלי או לא. אני יודע שאפשר לקנות אופני הרים טובות מאוד (לפחות למתחיל כמוני) בסכום הזה. יש העדפה לציוד יד שניה כיוון שכך אוכל לקבל יותר תמורת אותה השקעה. אבל גם כאן, אני לא יודע מה מומלץ ומה לא מומלץ לקנות יד2.

לסיום, הגובה שלי הוא 185 עם פלג גוף תחתון ארוך יחסית, ושוקל 77 ק"ג.

פיו זה יצא ארוך ;)

חזרה לפורום