הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/15/2010 11:15:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  עידן אלעד עם תוכן  אכן מדובר בציוד יקר
נושא: אכן מדובר בציוד יקר תאריך: 6/15/2010 11:15:00 AM
מחבר/ת: עידן אלעד

בערך 500$-600$ על אוהל+שק"ש+ציוד גשם בלבד. אבל כחובב קמפינג נמרץ, אני חושב שזו השקעה כידאית. אין דבר שאני סולד ממנו בטיול ארוך יותר מתיק גדול ומסורבל. אבל אתה צודק שגם אין סיבה להשתגע. לפעמים עדיף לסחוב עוד חצי קילו על הגב/אופניים מאשר פחות 100$ בכיס;)
לגבי להוריד משקל מהאופניים, שני שיקולים גורמים לי להיות זהיר בנושא זה: 1. עמידות. אופניים קלות, באופן כללי, נוטות להיות פחות עמידות. כמובן שיש מקרים יוצאי דופן, אבל עמידות+משקל קל זה בד"כ עסק מאוד יקר. 2. אופניים טובות הן כלי שהגאומטריה שלהן מתחשבת במשקל שלהן ולכן אני מאמין שקילו נוסף על אופניים הוא הרבה פחות משמעותי מאשר קילו נוסף בציוד. ברור כי קל יותר לשלוט ובמיוחד לטפס עם אופניים קלות יותר, אבל ככל שמשקל הציוד יותר כבד, כך גם העיוות של הגאומטריה המקורית ומרכז המסה של האופניים.

בקשר למים, הנטייה הטבעית שלי כישראלי היא תמיד לרצות שיהיו עלי מספיק מים לכל הפחות ליום מלא, אם לא יומיים. באיזורים רבים בעולם זו כנראה מעמסה שאין בה צורך. הכל בהתאם למקום שאליו נוסעים. חובה אבל תמיד להצטייד בערכת טיהור מים.
גם בקתות הן פתרון טוב איפה שיש אותן. אני יודע שבסקנדינביה (חוץ מאולי בצפון נורבגיה) וניו זילנד הבקתות קיימות כמעט בכל מקום. במקומות כאלה שווה לשקול לוותר על אוהל ולהסתפק בשק"ש (נעשה שם קר מאוד ולא תמיד אפשר להסתמך על-כך שיהיו שמיכות).
לגבי תיקי צד אחוריים. אם תהיה לי אפשרות לבדוק קונפיגורציות שונות של ציוד אעשה את זה. מה שאתה מציע נשמע הגיוני אבל אני מודאג שבנסיעות שטח התיקים יפריעו ויתקלו בסלעים/מכשולים אחרים

חזרה לפורום