הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/6/2010 8:48:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  חלפים, כיסויים, מגינים, רצועות
נושא: חלפים, כיסויים, מגינים, רצועות תאריך: 8/6/2010 8:48:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

קודם כל - כבר כמעט אין פנצ´רים, וגם אם כן - התוצאה היא צמיג קרוע ולא פנימית. תעברו לטיובלס :rolleyes:
מצד שני, עדיין יש את האופניים של הילדים...

ולענייננו:
ראשית - חלפים.
אני מפרק את ליבת הונטיל (גם שרדר וגם פרסטה) לשימוש עתידי, וכמובן את הפקק.
ונטיל שרדר אפשר לגלח מלמטה כדי להפוך למתאם שרדר-פרסטה לתחנות דלק - יעיל מאוד כשאין ברירה (אבל מתאם ייעודי עולה גרושים ויותר קומפקטי).

מגן לתומכות שרשרת - פנימית שלמה, בליפוף, עם קשר אלגנטי משני הצדדים. עם קצת תשומת לב זה מתקבל אחיד ויפה.

כיסוי לפנס - צריך שהפנימית תתלבש במעט כוח על הגוף. זה לא אוטם את הפנס למים, אבל בהחלט מגן עליו מהשפרצות, וגם ממכות. בפנסים שבהם צריכה להיות תנועה חופשית של הראש אני משתמש בשתי חתיכות - אחת שיושבת לאורך הגוף עצמו (צריך להזיז אותה קצת כדי להחליף סוללות) ואחת שיושבת על הראש, ומעל הראשונה. לפנסים כבדים או לתנאים קשים אפשר לשלב שתי שכבות מפנימיות שונות.
פנסי הכיס של מאג ממש מתאימים לפנימית כביש. הדלקה על ידי סיבוב הראש, אז חייב שתי חתיכות, והפנס חוזר ממילואים כמו חדש...
P4-X2000 של DX יושב מעולה בתוך פנימית 1.75. הפנימית שלאורך הגוף בולטת מעט אחורה להגנה על המפסק, וזו שעל הראש בולטת לכיוון הגוף במידה שמספיקה למשחק עם המיקוד. (ברכיבות אופניים הם על הכידון או הקסדה, אז אין צורך).

באותו עקרון אפשר לצפות גם גופים אחרים, כמו רגליים חיצוניות של בולם. עם הרגל הימנית בדרך כלל אין בעיה, אבל על השמאלית יש קאליפר שמפריע (סיבה מצויינת להעדיף בלמי חישוק...).

בטריפל השתמשתי בזה בעבר ככיסוי לחלק הרגל העליונה שבין הכתרים. שכבה כפולה של פנימית רגילה, או שכבה יחידה של פנימית DH עבה. קצת מלאכת יד עדינה ופנימית בגודל מתאים, וזה נראה יפה וטוב (אפילו שאלו אותי איפה קניתי...), וזה מגן מפגיעת הרגליים בשלדה.

נרתיק לבלוני CO2 של משאבה - פנימית כביש או עד 1.5. מעל זה זה קצת רופף.

בחיתוך לרוחב מייצרים גומיות להידוק של כל מיני דברים. אפשר כמובן לשלוט ברוחב הגומיה. מספריים רגילים אולי לא אוהבים את המשימה, אבל מספרי פח אוכלים את זה בלי מלח (בלי טלק...) ומבקשים עוד...
בחיתוך לרוחב ניתן לקבל גדלים שונים מאותה פנימית.

ריפוד לרגליים של גגון - הכוונה למה שמרפד את החלק המתכתי של הרגל כדי שלא ישרוט את גג הרכב.

ציפוי לפסי הגגון בעת הובלת גלשן או קייק. זה פחות אלגנטי, כי בגלל האורך נוצרים קפלים - אבל זה לא משתחרר כל עוד הגומי לא מתפורר.

כמובן - טיובלס ביתי.

רצועות קשירה כבר הוזכרו. יש לי כמה אבזמים מתאימים, אז אפשר לאלתר ביתר קלות.
אחד השימושים של רצועות כאלה הוא לתלות את האופניים מתקרת המחסן להחלפה או טיפול של בולם קדמי.

ואילתורים שונים - לחבר פנס לכידון כשלא היה מתאם, לעבות תורן לדגל ביום העצמאות כדי שלא יחליק בתושבת שלו, לקבע גלגל רחב כדי שלא יתנדנד ברוח על מתקן גג (הפתרון היותר אלגנטי הוא להרכיב את האופניים הפוך מכיוון הנסיעה).

חזרה לפורום