הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/17/2010 3:14:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  הכל בגלל הפקקים ברמה...
נושא: הכל בגלל הפקקים ברמה... תאריך: 8/17/2010 3:14:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

כמה נקודות שלא קשורות אחת לשנייה: (אבל כן לנושא)

1. היה לי קשה לשכנע אנשים באיזור חיפה (בהתייחסות לנהגים בכבישים) שאנשים הרבה יותר לחוצים באיזור ת"א. (והנהיגה ,ה"נחמדות", העצבים והסיכונים בהתאם) בתור אופנוען בחיפה הייתי מוריד מראה לפני שטח ולא מחזיר אותה (משתמש במבט)... עד הנסיעה הבאה לת"א. שם אין זמן אפילו למבט.
אני חושב שאין הרבה אנשים לחוצים ברמת הגולן. עניין של הסתגלות לאווירה.

2. אולי בשונה מהרושם (שאין לי מושג מהיכן הוא בא), רוכבים הם כפי הנראה לא שונים בחתך ההתנהגות מכלל האוכלוסיה.
הדוגמאות הבאות הן של רוכבים כאילה (מהסוג שלא ארצה להיות בסביבתם)
בהקשר אדם-סביבה: פנימיות זרוקות על עצים בשטח ודריסה של גינות בשטחים עירוניים.
בהקשר בין אנשים: שלשות בכביש לרוחב, זכות קדימה להולכי רגל (בעיר או בשטח, לא משנה). רק אתמול הייתי בת"א. רוכבי אופניים מצפים שעם צלצול הפעמון חייבים לפנות להם את הדרך. אין מה לעשות - רוצים להיזהר ולרכוב על המדרכה - קחו בחשבון שלפעמים עמוס.
שליחי קטנועים (בעיקר) בכלל מסתכנים. עושים מה שבא להם וזורקים איזה צפצוף אזהרה שבכלל לא שומעים עם המוסיקה במזגן.

3. אני מבקר הרבה בחיפה ומאוד אוהב לעלות לכרמל (עם הרכב, גם בלי אופניים) מכביש עתלית - בית-אורן. בכביש זה יש שוליים של כ-30 ס"מ בלבד (מצד אחד הר ומהצד השני - חומת בטון בגובה חצי מטר. בד"כ יש אבנים על השוליים בשני הצדדים ורוכבים נאלצים לרכוב עמוק בנתיב, מה שעלול ממש להפתיע אחרי סיבובים, ואם בא גם רכב ממול - בכלל יש בעיה, עוד לפני שהזכרתי את האוטובוסים הרבים שנוסעים באיזור זה, שהוא פנינת טיולים. ממש קשה לי להבין את הרוכבים שלוקחים את הסיכון ברכיבה בכביש זה.

4. אנשים, קצת כבוד לזולת. לא הזיק לאף אחד. (הבעיה שמי שמתייחס להערה זו, לדעתי הוא מהסוג שלא צריך את ההערה מלכתחילה... )

חזרה לפורום