נושא: דליפת שמן בבלם הקדמי תאריך: 9/11/2010 10:02:00 PM
מחבר/ת: אלכס זברובסקי
שלום לכולם. יש לי אופנים שהרכבתי בעצמי לפני מספר חודשים, מבוססות שלדת Titus FTM. הבלמים הם Magura Marta 2010 קדמי וMarta SL 2010 אחורי.
לאחר הרכבה של בלמים חדשים - קצרתי את הכבלים למידות וגם עשיתי bleeding לפי הספר והבלים תפקדו יפה מאוד, חזק ותגובות רצויות.
לפני כשבועיים יצאתי לחו"ל מתאם עבודה לשבועה, באותו יןם של הטיסה (ערב) רכבתי בחורשים, נהנתי מאוד, הכל תפקד מעולה, חזרתי הביתה, ניקיתי את האופניים ו"אחסנתי" במרפסת כאשר הם מכוסים כיסוי של אופנועים עד הרצפה.
לאחר שחזרתי ארצה לפני כשבועה, לא יצא לי לרכוב עד לפני יומיים. לפני יומיים הכוננתי לצאת לרכיבה, בבדיקה מקדימה של האופניים נדהמתי לגלות כשל מוחלט בבלם הקדמי - מהלך חופשי לגמרי של הידית ממש עד לקידון, אין הפעלת רפידות - סימן ברור של חוסר שמן מובהק במערכת. בבחינה מקרוב התגלתה נזילת שמן מקצה חיבור של הצינור על הקליפר, נראה שלא מהחיבור עצמו לקליפר (ההברגה) אלא ביו סופית לצינורית (סופית שלחוצה אל תוך הצינור). צילמתי את התופעה מקרוב...
ידועה שהסופית זאת באה עם הצונור החדש, ז"א רק יצרן בעצמו יכול ללחוץ את הסופית אל תוך הצינורית וגם לפי הספר של הבלם, עם יש בעיה במוקם זה - משתמש לא רשאי להחליף את הסופית אלא רק לרכוש צינורית חדשה עם הסופית לחוצה כבר. בבדיקה מקרוב לא גיליתי שוב נזק מכאני בחיבור זה, ברכיבה אחרונה לפניכן (לפני הנסיעה שלי) הכל היה בסדר...
אני תוהה האם העובדה שהאופניים עמדו שבועיים ללא תנועה בחוץ תחת שמש אומנן מכוסות "עד כף הרגל" יכולה לגרום לתופעה זו ? הייתי מצפה שהאופניים יתחממו לכ40 מעלות (מתחת לכיסוי), האם הצינורית יחולה להתייבש בחיבור זה בתנאים אלו ? נשמע לי מוזר כי הייתי מצפה שציוד מסוג זה יהיה בנוי לתנאי שימוש קשים (חום/קור/לחות), אך עדיין תוהה...
מה אתם אומרים ?
|