נושא: סגנונות רכיבה בשטח, על קצה המזלג תאריך: 9/13/2010 11:32:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
Downhill (ר"ת DH) - מדרון. רכיבה מהירה במדרונות תלולים, על פי רוב עם אתגרים טכניים שונים. מקובל בהקשר תחרותי, ולא סתם כל רכיבה במדרונות. בתחום הזה נמצא את מהלכי המתלים הארוכים ביותר, משום שבמהירויות המקובלות שם ובשטח הטכני מהירות התגובה האנושית מגבילה את המהירות. גם הגיאומטריה נוחה למהירויות גבוהות מאוד, ולא נוחה במהירויות איטיות. מרכז כובד נמוך מאוד מקל על תימרונים מהירים. בניגוד למה שנראה לא מדובר באופניים כבדים מאוד, משום שהשליטה חשובה ומשקל קל יחסית (יחסית...) מועיל.
CrossCountry (ר"ת XC) - שטח. בעוד שמשמעות הביטוי מתייחסת לכל רכיבת שטח, מקובל להשתמש בה לדיווש בשטח, בתנאים טכניים נוחים יחסית, ו/או - לחילופין - לרכיבת שטח תחרותית. בתחום זה מקובלים אופניים קצרי מהלך - עד "4, וגיאומטריה המתאימה לרכיבה איטית. אלה גם יהיו אופניים קלים מאוד, ויעילות הדיווש חשובה בהם יותר מכל תכונה אחרת.
FreeRide (ר"ת FR) - "רכיבה חופשית", והכוונה לכל מה שאפשר לעשות עם אופניים, ובעיקר זמן אויר מרובה וארוך ככל האפשר, ואם משעמם באויר, אז גם לבצע פעלולים שונים עד הנחיתה... לסגנון זה מקובלים אופניים עם מהלכים בינוניים (סביב "6 או "7), וגיאומטריה באמצע הדרך, המאפשרת שליטה במהירות נמוכה אבל נוחה גם במהירות. בסגנון זה גם נמצא את האופניים הכבדים ביותר בענף.
AllMountain (ר"ת AM) - לכאורה רכיבה טכנית יותר מXC, או "בין XC לבין FR" - אבל רוב מה שעושים רוב רוכבי הAM רוב הזמן אפשר למצוא בתחרויות XC, כך שאולי ההגדרה הנכונה היא "XC למפונקים"... לסגנון זה משתמשים באופניים במהלכים בינוניים - "4 עד "6 וקלים יחסית, עם גיאומטריה דומה לזו של אופני FR, אבל משקלים קלים בהרבה.
מקוה שהועלתי. כמובן שיש עוד מעבר לזה, אם תרצה להעמיק...
|