נושא: איזה בולם אחורי יש לך? תאריך: 9/29/2010 4:16:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
קח בחשבון שיש לך מתלה פרוגרסיבי, כלומר רך בתחילת המהלך ומתקשה ככל שהוא מתכווץ. יכול להיות שהוא מרגיש לך רך, אבל האם הוא סוגר מהלך בקלות? אני מאמין שלא. קל מאוד לבדוק את זה: הזז את הגומיה לכיוון גוף הבולם, וצא לרכיבה רגילה, שבה תעשה כל מה שאתה עושה בד"כ. אם לא ניצלת את מלוא המהלך (אפילו אם נשאר מ"מ אחד ויחיד) זה אומר שהבולם מתאים למה שאתה עושה. אם מתברר לך שאתה מנצל פחות מ90% מהמהלך, הבולם שלך קשיח מדי וכדאי לרככו. אם סגרת מהלך - אתה, אכן, צריך להקשיח. אם יש לך DHX, אתה חייב לפחות 125psi בפיגי, ולכל היותר 200. הנוסחא שקיבלת נכונה לבולם מסוים, עם מתלה מסוים, ובכל מקרה לא לDHX קפיץ.
לגבי שימון - אין לשמן שום דבר באופניים מלבד השרשרת עצמה (גם לא את גלגלי השיניים). שימון מיותר מושך לכלוך, ומאיץ את הבלאי.
לגבי הצמיגים - עם "2.50 אני מנפח 25 באחורי, 20 בקדמי, ויכול לחיות עם פחות מזה. 30 זה הרבה. אל תגיד לי שקנית בלאק-דיאמונד בשביל לרכב על אספלט... :suss: אני לא משחק עם הלחצים, אבל כשיוצא לרכיבה על שבילים מהודקים ומהירים, בהחלט יכול להיות שאעלה לחץ (כאמור, 30 או אפילו 35). בכל מקרה, רכיבה עם צמיגי "2.50 על אספלט לא מועילה בשום דרך, גם עם 50psi.
דרך אגב, ניסיתי כיסוי ג´ל, וזה הרגיש לי נורא לא יציב. עדיף לקנות אוכף טוב.
תתחדש. אני קצת מקנא בך - אחלה אופניים יש לך :rolleyes:
|