נושא: קניתי פוקוס חדשות לפני כחודש תאריך: 10/2/2010 7:51:00 PM
מחבר/ת: סמי גבאי
עופר היקר,
לפני שלושה שבועות קניתי פוקוס סייפרס פרו יד ראשונה - זהו דגם הכניסה של פוקוס לעולם השיכוך המלא, ונחשבות לדגם XC מובהק.
בולם 100 מ"מ של רוק שוקס מקדימה ובולם 4 אינץ´ של סנטור מאחור. מערכת 27 הילוכים שימנו דאור SLX.
בשלושה שבועות הללו הספקתי לקרוע אותם גם ברכיבת שבילים מהירה וגם בסינגלים כגון בן שמן, חרובית ובארי, כך שכבר יש לי פרספקטיבה מסוימת.
אז כמו לכל מוצר יש לפוקוס יתרונות וחסרונות:
יתרונות:
- אופניים מהירים, זורמים וידידותיים. קל מאוד לרכב איתם בשבילים בקצב גבוה. - יציבות מאוד, שיווי משקל טוב, דבר המהווה יתרון בקטעים טכניים. - שלדה מאוד מוצקה (ניגע בזה גם בחסרונות), עושה רושם מאוד עמידה וממה ששמעתי האופניים די אמינות. - מתלה אחורי ארבע זרועי מאוד יציב, כמעט ללא בובינג בעליות. מניסיוני אין כמעט צורך בנעילה ומעביר את הכוח מצוין לקרקע.
חסרונות:
- משקל, משקל, משקל. האופניים כבדות ואין להתעלם מזה. לי אישית זה פחות מפריע, למעט הפעמים בהם אני מרים את האופניים למתקן שעל הרכב. - מערכות שלא מהשורה הראשונה, הבולם הקדמי של רוק שוקס הוא לא הדגם הטוב ביותר והסנטור מאחורה לא ברמה של בולמי קצה. (לי זה יותר ממספיק). גם ההילוכים זה לא XT.
אלה האופניים. עכשיו השאלה היא מה הצרכים שלך? מה התקציב שלך? מה סגנון הרכיבה?
לסיכום, אם אתה זקוק לאופני שיכוך מלא לרכיבות XC וסינגלים זורמים, במידה ומשקל לא קריטי לך ואתה לא מחפש אופני קצה, הייתי ממליץ בחום.
מקווה שעזרתי. בהצלחה!! :)
|