הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/9/2010 12:32:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אלכס זברובסקי עם תוכן  השפעה של גשם על כיוון מעביר קידמי ?
נושא: השפעה של גשם על כיוון מעביר קידמי ? תאריך: 10/9/2010 12:32:00 AM
מחבר/ת: אלכס זברובסקי

חזרתי מרכיבה בבן שמן, שיש בוקר, הכל היה טוב ואופניים תפקדו מעולה כולל הילוכים (לאחר כיוונון ברוזן שבועה לפני). בדרך הביתה כשאר אופנים - על הגג במסילה תפס אותי מבול רציני בכביש 6, נסעתי בו כ20 דקות או קצת יותר - ליווה אותי עד הבית. עדיין תחת גשם חזק פרקתי, נכנסת הביתה, שמתי את ה אופניים להיתייבש לכמה שעות לפני ניקוי/שימון.
בערב טיפלתי בהם, (הגשם הוריד לי את רוב האבק/ליכלוך של רכיבה מהם), ניקיתי את ההילוכים, שרשרת, שימנתי את השרשרת ובבדית העברות גיליתי שהפסיק לעבוד היטב את מעביר הקידמי כאשר מעבירים מגלגל אמצעי לקטן. המעביר מנסה להזיז את השרשרת אבל תנועתו לא מושלמת, עושה רושם שהקפיץ המחזיר (לגלגל הקטן) איבד את כוחו. בבדיקה אני רואה שהכבל משוחרר מספיק כדי לאפשר לקפיץ להחזיר את הכלוב למקום הטבעי (מעל פלטה הקטנה), אך תנועת הכלוב עדיין לא מספקת פנימה.
המעכת שיש לי: מעביר קידמי: SLX, ציר מרכזי + פלטות וזרועות - גם SLX, שיפטרים:
SRAM X.0 twisters.
שןב, ברכיבה לפני הנסיעה הביתה/גשם - הכל תפקד מעולה וחלק.

השאלה היא: האם יכול להיות שגשם שותף יכול לגרום לשינוי/החלשת קפיץ מחזיר במעביר קידמי זה ? אחרת, אם להניח שהכבל לא אשם, מה יכולה להיות סיבה לכך ?

תודה.

חזרה לפורום