הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/16/2010 10:59:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  זה נכון בצמיגים שמיועדים להיות קדמיים
נושא: זה נכון בצמיגים שמיועדים להיות קדמיים תאריך: 10/16/2010 10:59:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

יש צמיגים שמסומנים עליהם שני חיצים - כיוון גילגול כקדמי, והפוך ממנו כאחורי.

יש צמיגים שלמרות שסידור הקוביות שלהם משאיר עקבות שונות בגילגול קדימה מאשר אחורה, בגלל מבנה קוביות סימטרי (הקוביות עצמן סימטריות) אין הבדל בהתנהגות הצמיג בכיוונים השונים.

ישנם דגמים (אמנם מעטים) שמגיעים עם שתי אפשרויות - אחד קדמי, ושונה ממנו לאחורי. בדגמים כאלה, אם אתה משתמש בקדמי מאחור, מומלץ להפוך - אבל גם אם מרכיבים אחורי מלפנים.

מסכים איתך לגבי האבחנה של צמיג אחורי, וזו היתה המוטיבציה שלי להיפוך הצמיג בהרכבה מאחור - צריך שידחוף, ולא רלבנטי שיבלום.
מה שכן - הצמיג הקדמי צריך להיות מסוגל לקבוע כיוון, והאחורי צריך אחיזה צידית טובה (זה לא אותו דבר...), ולכן צריך להיזהר שלא להיסחף בהיפוך צמיגים (את הווירוולף, למשל, אני פחות אוהב כקדמי, למרות שזה היעוד שלו).

כל העניין הזה מורכב יותר ממה שאנחנו מציגים אותו בדיון הזה, ועצם ההחלטה להרכיב צמיג בצורה שונה מהמלצת היצרן היא יומרנית, שלא לדבר על המלצות מסוג זה לאחרים. נראה לי שגם לי וגם לך ברורה המורכבות וברורים הנעלמים, אבל לא לכל קוראינו.
מי שרוצה ללכת על בטוח - שיפעל על פי המלצת היצרנים.
אני אוהב לנסות, ומוכן לקחת את הסיכון שאטעה (מה שקורה לא פעם ולא פעמיים). זו דרך מצויינת ללמוד, אבל יש לה מחיר......

שבת שלום

חזרה לפורום