נושא: כיוון הילוכים (אחורי) באופני מדבקה תאריך: 11/17/2010 4:15:00 PM
מחבר/ת: שי אני
שלום חברים, אני חדש כאן. יש ברשותי אופנים תוצרת חברת מדבקה - הייתי מעוניין לכוון את מעביר ההילוכים האחורי בעצמי, אך לא ממש הצלחתי.
קראתי מספר מדריכים/מאמרים שמצאתי כאן באתר ובחיפוש שרירותי - והמסקנה שהגעתי אליה שכנראה יש רכיב תקול, או מספר רכיבים היוצרים את הבעיה: העברת ההילוכים אינה חלקה במקרה הטוב, במקרה הרע ההילוך לא עובר והוא במצב של "מנסה" לעבור.
הבעיה בעצם שזה נכון לחלק מההילוכים, בעוד שהחלק השני עובר כמו שצריך. אז אם אני מכוון טווח של הילוך מסויים, הרי שעכשיו ההילוכים האחרים צולעים. מיותר לציין שהבעיה היתה קיימת כבר מהיום הראשון, אז לא מדובר בבלאי שנוצר או הורחף במהלך רכיבות הכביש הקצרות שהן עברו.
מדובר בקסטה של 8 גלגלי שיניים - מעביר האחורי מתוצרת SHIMANO, MegaRange - על מעביר ההילוכים בהגה מופיע SHIMANO גם כן.
שתי שאלות: 1. האם תיאור הבעיה, שרק חלק מההילוכים עוברים חלק, בעוד שאחרים יוצאים מכיוון - מעיד על רכיב תקול? (לדוגמה, המעבר בין הגלגל הראשון לשני תקין, אבל המעבר בין הגלגל השני לשלישי - בעייתי. המעבר בין הרביעי לחמישי תקין, בעוד שהמעבר בין השישי לשביעי בעייתי. וכמובן - שהמעבר בין השביעי לשמיני תקין.
(הכל בחפיפה להילוכים הקדמיים)
2. על ידית ההילוכים יש טווח של 1-8, האם גם המנוף עצמו צריך להיות בעל טווח של 8 גלגלי שיניים? - כיצד יודעים אם המנוף שהגיע עם האופנים בכלל מותאם לעבוד בטווח המדובר?
מודה לכם מראש על כל הכוונה, אשמח לשתף עוד פרטים ואף תמונות - רק קחו בחשבון שכבר עשיתי את שיעורי הבית הבסיסיים.
שי
|