נושא: אפשרי? - כן. בהחלט תאריך: 12/13/2010 6:24:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
אבל אני מצביע נגד. ואסביר.
נתחיל מההוכחה (תמיד חשבתי כך, אבל מאז הסיפור הזה אני משוכנע): חבר שגם עבד איתי באותו מקום עבודה היה מגיע בוקר בוקר על אופניים למשרד. ברכב זו נסיעה של לפחות חצי שעה, עם אופניים הוא היה עושה את זה ב20 דקות בנחת, או 15 דקות במהירות. הוא רכש אופני XC/AM טובים, השקיע בכל הציוד הנלווה, ומצא דרכים להתגבר על המחסור במקלחת בבניין. מהיותי מהמגיעים ראשונים בבוקר, הייתי בד"כ פוגש אותו עם הגיעו. הוא היה מקפיד לנקות היטב את האופניים - גם בגלל שהיה נאלץ להכניס אותם לתוך המשרד, וכבר היה קצת מסוכסך עם המנקה של המשרדים.
מדי פעם הייתי אומר לו שזה לא בריא למערכות המכאניות השונות, אבל הוא אמר לי שכך הוא חוסך הוצאות דלק וחניה - ובעיקר זמן. בנוסף, הוא נהנה - בקיצור, שווה את הכסף.
אחרי כחודשיים שבהם הערצתי את ההתמדה שלו, הוא החליט להפסיק. כששאלתי אותו למה, הוא דיבר איתי על בלאי מואץ של שרשרת, גלגלי שיניים, מיסבי שלדה, בולם קדמי, פדלים, גריפים ועוד ועוד. זה היה הרבה יותר ממה שהוא ציפה, והכסף כבר לא היה השיקול העיקרי - בתנאים כאלה הוא כבר לא יכול היה לסמוך על האופניים ברכיבות בבן-שמן.
בשורה התחתונה - אפשר להתלבש יבש וחם, או לוותר מראש ולרכב רטוב. זה הרבה פחות נורא ממה שזה נשמע, ויכול אפילו להיות ממש כיף (באמת. מנסיון). אפשר להתאים את חלקי האופניים לבוץ במידה מסויימת. אפשר ללמוד ולתרגל טכניקות רכיבה על שבילים חלקים או דביקים, ואפשר לפתח שיטות לניקוי האופניים. אפשר גם לבצע טיפולים לחלקים בעייתיים מדי שבוע (במקום מדי 5 שנים כמקובל בישראל).
אבל בסוף הבלאי המואץ עולה כסף. הרבה כסף. מבחינתי האישית זה לא שווה את זה, אבל אתה תעשה לעצמך את החשבון.
בהצלחה
|