נושא: קאסר אל יהוד - ארץ המנזרים האבודים תאריך: 1/19/2011 12:09:00 AM
מחבר/ת: איתן הדרי
לאלה שעוקבים אחרי טיולי, הפעם אקח אותכם למקום שבטוחני אינו מוכר לכם, אולי אפילו לא שמעתם על המקום הזה (לפחות לא רובכם), שלא נדבר על רכיבה שם. הפעם הובלתי קבוצת רוכבים ורוכבות באחד המקומות המיוחדים והמרתקים. קאסר אל יהוד אינו נמצא בתחומי הארץ אלא מעבר לגבול בשטח המפוז בין ישראל לירדן. אני כבר רכבתי שם שלש פעמים בעבר אבל לא בתאריך הספציפי הזה 18.1. המקום נקרא קאסר אל יהוד (בתרגום חופשי: ארץ היהודי)-על פי המסורת, זה המקום בו חצה יהושע את הירן עם בני ישראל.חצו את הירדן והתיישבו בגלגל לפני כיבוש יריחו.המקום מאוד מקודש גם לבני הדת הנוצרית. זה המקום טוענים הנוצרים שיוחנן המטביל הטביל את ישו וצלחה עליו רוח האלוהים. לכן ב18 לינואר נערכים במקום טקסים וטבילות לציון מאורע זה. אירוע מאוד סגנוני, צבעוני, מוסיקלי חוויתי מאוד. בעבר רכבתי שם לא בתאריך הזה, וצה"ל פתח לי את גדר הגבול וליווה אותי בטיולי בתוך השטח.המקום נקרא גם ארץ המנזרים האבודים למה? כי יש במקום המון מנזרים וקפלות, כולם עזובים מגודרים וכל האזור ממוקש. בשנות ה-70 כאשר מחבלים רבים חדרו מירדן לפיגועים בארץ ישראל, לא אחת הם הסתתרו באותם מנזרים. הוחלט לכן לגרש את כל הנזירים, לסגור ולמקש את המקום. לכן ניתן לו השם ארץ המנזרים האבודים.
מי שמעוניין לצפות בתמונות מהטיול של היום מוזמן להכנס ללינק הבא: http://www.groopy.co.il/Galleryinfo.aspx?gaid=21881
|