הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/20/2011 3:59:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  יפה. טבלא היא דרך מצויינת להציג את הנתונים
נושא: יפה. טבלא היא דרך מצויינת להציג את הנתונים תאריך: 1/20/2011 3:59:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

אני רק מדגיש מראש ואומר שהבנת הנתונים כשלעצמה איננה מספקת תמונה מלאה, אלא מבחינתי יותר אמצעי לפסילת מה שלא מתאים מלכתחילה. אחרי שיש כמה זוגות שעונים לדרישה, צריך לנסות ברכיבה.
ולאחר שזה נאמר:

אורך צינור כסא (ST) - לכאורה מידה פחות חשובה, משום שניתן לפצות על צינור כסא קצר בעזרת מוט אוכף ארוך, אבל זה נכון לבעלי גובה ממוצע. אצל גבוהים במיוחד ההפרשים קופצים מהר מאוד - יש לי חבר שאופניים רבים במידה גדולה מאוד אינם מתאימים לו משום שאפילו מוט באורך 450מ"מ אינו מספיק ארוך, או גבולי. בדוק מה המרחק שיש לך ברוקהופר במצב הכי גבוה שבו אתה משתמש בין הציר המרכזי לבין האוכף, וודא שמוט אוכף באורך הארוך ביותר שאתה מסוגל להשיג (לאחר שנלקח בחשבון האורך שנכנס פנימה!) מביא אותך לאותו מקום. אל תתפשר על "כמה ס"מ" - לברכיים זה הרבה!
על פי השיקול הזה הסטמפי מצויינים, הטאוקאלי נמוכים ב15 מ"מ - אם אתה לא עם מוט 400 על הגבול המותר, זה בסדר. שני האחרים מחייבים עוד כמעט 8ס"מ (80מ"מ!) של מוט אוכף בחוץ. זה הרבה, ומחייב התייחסות.

אורך צינור עליון (TT) ואני מתייחס למידה של אורך צינור עליון אופקי, מה שמכונה ETT או HTT - מידה זו, בצד מיקום האוכף במסילות ואורך הסטם, משפיעה בצורה מכרעת על אורך "תא הטייס" שלך. קצת קצר יותר - יותר שליטה, פחות נוח לדווש. קצת יותר מדי קצר (וההבדל הוא בסנטימטרים בודדים) - והברכיים יתערבו בהיגוי...
כאמור, ETT מעט קצר יותר (2-3ס"מ) יאפשר לך הרכבת סטם קצר יותר, מה שיתן היגוי מעט עצבני יותר - וזה טוב לרכיבה טכנית. לא להגזים עם העניין הזה.
יש כאלה שאוהבים סטם קצר מאוד עם כידון ארוך יותר - אל תהמר על זה בלי לבדוק. אני אישית ממש לא התחברתי לקונספט הזה.
על פי הנתון הזה הסטמפי סבבה, טאוקאלי טיפונת קצרים (4.5מ"מ - באמת לא משמעותי) - אבל הGT כבר כנראה קצרים מדי.

* מרווח עמידה בכולם טוב מאשר אצלך - אז אין בעיה.
* גובה ציר מרכזי בכולם גבוה מאשר אצלך - הגיוני. זה ש"מ, ועמוק מאצלך - וכולם זוגות שמיועדים לרכיבה אגרסיבית יותר.
* שני הסעיפים הקודמים מסבירים את צינור האוכף הקצר יותר, אבל לא פותרים את הבעיה...
* לכל הזוגות המדוברים (כולל הטאוקאלי) יש זוית ראש מעט מתונה יותר - מבורך עבור רכיבה אגרסיבית, ואצל אף אחד לא במידה שתגביל אותך בדיווש ממושך.

מקווה שעזרתי.
אל תהסס לשאול עוד, אם צריך.

ערב טוב.

חזרה לפורום