נושא: התשובה לשאלה הזאת אישית מאוד... תאריך: 2/6/2011 3:58:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
אני חושב שהבלאק-דיאמונד טריפל הם מאופני הFR היותר מוצלחים שיוצרו, וגם היום עם כל השיכלולים, השלדה הזאת עומדת בלי שום נחיתות מול השלדות המתקדמות ביותר. המהלך המשתנה מאחור מאפשר לה להיות סבירה גם בדיוושים ממושכים ואפילו בעליות (כמובן, יחסית לאופני FR...). צריך להדגיש שיתרונות השלדה בפרירייד - בסיס גלגלים קצר ומרווח גחון גבוה - הם חסרונות בDH תחרותי, שם תעדיף אופניים ארוכים יותר, ומרכז כובד נמוך יותר. הבוקסר רייד גם הוא אחד המוצלחים, ומגביר את הורסטיליות של כל החבילה בלי לוותר על איכות שיכוך או על אמינות. אפילו היום קשה למצוא בולם מוצלח ואמין עם מהלך באורך כזה, ומשתנה. אם תוחזקו בצורה הגיונית ולא צברו נזקים (בכל זאת - FR/DH...) - אפשר להמשיך לרכב עליהם עוד שנים רבות.
מצד שני, אין ספק שג´יאנט עושים משהו נכון, ואין לי מילה רעה להגיד על הרייןX. בהחלט אופניים מוצלחים לAM, ויש כאלה שדוחפים את הגבולות שלהם. אבל גם על פי מהלכי המתלה, גם על פי הזויות וגם על פי הגדרות היצרן, הרייןX פחות קיצונית. התמונה שהעלית היא של X2 שמאובזרים יותר נמוך, ואני לא בטוח על מה מוותרים שם. אבל בגלל מרכז הכובד הנמוך יותר שהיא מאפשרת, יתכן שלצרכים תחרותיים היא עדיפה - אבל בשביל זה יש שלדות מתאימות עוד יותר.
שיקולים בעד ההחלפה: 1. אין ספק שקניית אופניים חדשים זה כיף. 2. אם סגנון הרכיבה שלך מתון, והבלאק-דיאמונד "גדולים" עליו. 3. אם אתה מתחרה DH, וזקוק לאופניים נמוכים יותר וארוכים יותר. 4. אם האופניים צברו נזקים עם השנים. 5. אם לא תיחזקת היטב, וזה מתחיל להתבטא בביצועים.
שיקולים נגד ההחלפה: 1. אתה רגיל למשהו מסויים. הג´יאנט טובים - אבל שונים, ותעבור עליך תקופה של הסתגלות. 2. אני לא בטוח שרמת האיבזור של החדשים משתווה לזו של הישנים. 3. זה הרבה יותר יקר מלעשות "אוברול" לאופניים הקיימים. 4. אתה רוכב מאוד אגרסיבי, והרייןX לא יעמדו בעומס לאורך זמן.
עוד נקודה למחשבה: שוק המשומשים של אופני FR על הפנים, ואופניים חדשים בהרבה, מאובזרים ברמה גבוהה מאוד ומתוחזקים בקנאות לא נמכרים במחירים שאפילו מתקרבים למחיר הגיוני של משומשים (אם משווים לאופני XC או טרייל). את שלך תמכור, אם בכלל, בגרושים (יחסית), כך שההחלפה תעלה לך כמעט את מלוא מחיר האופניים החדשים. זו לא סיבה לרכב על אופניים מיושנים או שחוקים, וכמובן שלא אכנס לכיסך, אבל מבחינתי צריכה להיות סיבה להוציא סכומים כאלה.
מקווה שעזרתי...
בכל מקרה, אנחנו מצפים לתמונות - או של הישנה או של החדשה :suss:
|