הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/20/2011 6:44:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  כמה שאלות, ואולי גם תשובה...
נושא: כמה שאלות, ואולי גם תשובה... תאריך: 2/20/2011 6:44:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

ראשית, למה נדמה לך שכידון רחב הוא שידרוג?
נכון שישנה לאחרונה אופנה בקרב רוכבים אגרסיביים של הרכבת כידון רחב מאוד, אבל זה נובע, לדעתי, ממצב של רצון למנוף ארוך יותר למצבים קיצוניים.
צריך להבין שכידון יותר ארוך מאט את תחושת ההיגוי, וזה משפיע באופן מהותי על כל השליטה באופניים.
כדי לפצות על ההיגוי של הכידון הארוך, חייבים לקצר מאוד את הסטם, בלי קשר למידת האופניים ולגובה שלך.

האופניים שלי עם זוית ראש 67 מעלות מאובזרים בסטם 60 מאז ומתמיד, ובמשך כשנתיים רכבתי עם כידון 620 (אני 178). לאור האופנה המדוברת, ותחת לחץ מתון של חברים, רכשתי לי כידון רחב יותר - 720. לאחר כשנה עם הכידון הזה, ומבלי שהרגשתי ביתרון מובהק כלשהו, חזרתי אל הכידון הישן שלי - ופתאום הכל היה לי קל יותר, כולל סינגלים מהירים וזמן אויר.
היתרון העיקרי של הארוך הוא קצת יותר יציבות בקפיצות - מבחינתי לא שווה את החיסרון של ההיגוי האיטי ברכיבה מהירה עם גלגלים על הקרקע. אולי מישהו מהרוכבים האגרסיביים יוכל לתת לך נקודת מבט שונה.

דרך אגב, אם אתה רוצה להתאים את אורך הקוקפיט בעזרת שילוב הסטם לאופניים, המידה הרשומה (S/M/L) לא עוזרת בכלל. בדוק מה אורך הצינור העליון שלך (ETT), ותמשיך משם.

לגבי דגם - מעולם לא ראיתי סטם שבור. לרכיבה אגרסיבית כנראה עדיף משהו עם ארבעה ברגים, אבל כל סטם תקין יעשה את אותה עבודה בדיוק. מה שחשוב הוא האורך ומידת ההגבהה.

חזרה לפורום