הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/12/2011 9:59:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  עמיר פלד עם תוכן  חוות דעת להתלבטות לפני קנייה
נושא: חוות דעת להתלבטות לפני קנייה תאריך: 3/12/2011 9:59:00 PM
מחבר/ת: עמיר פלד

שלום,

אני הייתי לוקח את השיקולים הבאים:

1. 2004 Specialized stump jumper pro - אופנים ישנים ולא מצדיקים את המחיר לדעתי הם כבר בני 7 וסביר להניח שתצטרך להידרש לטיפולים או החלפות חלקים אולי גם מסבי שילדה וכדומה (לא כתבת מה מצבם). בכללי הייתי נמנע.

2. Trek fuel ex 5 - לא כתבת איזה שנה. אם זה עם השלדה החדשה עם ה - EVO או לא. בכל מקרה אופנים עם אבזור מאוד בסיסי. אם זה ה - EVO הייתי לוקח רק אם אני מתכוון בעתיד להחליף אבזור(וזה יעלה הרבה יותר מקנייה עם אבזור סביר) אחרת לא מומלץ לדעתי.

3. Rocky mountain estx10 2007- שוב לא כתבת אבזור (איזה בולמים, מערכות, טיפולים וכדומה). עקרונית רוקי מאונטן הם אופנים מעולים לדעתי ומאוד מומלצים. הבעיה בדגם הזה בניגוד ל-ALTITUDE שהחליפו אותם שיש להם היסטורית סדיקת שלדות (זה כתוב במבחן על ה - ALTITUDE ב- BIKE ZONE). אני לא אומר את זה מניסיון אישי.

4. Specialized S-works 2005 - כנ"ל כמו הספשלייז הקודמות.

5. Marin 5.7 2010 - אופנים מצוינים עם ביקורות מצויינות ואבזור סבבה אם זה כמו באתר פדלים. נקודה חשובה לבדיקה עם MARIN הם רק לבדוק אם הברכיים לא פוגעות בברגי המתלה האחורי אם התשובה היא לא הייתי הולך עליהם. כמובן מתנה את זה בבחינת האופנים בחנות אופנים מקצועית שיבדקו את השלדה ויתר הרכיבים.

בכללי חסר הרבה מידע בהודעה שלך בייחוד אם אתה מכוון ליד 2:
1. האם המידה מתאימה לך?
2. האם השלדה נבדקה (סדקים,דנטים,חופשים וכדומה) על ידי מקצוען בתחום.
3. האם מסבי השלדה הוחלפו ומתי?
4. איזה בולמים (אחורי וקדמי) יש בכל זוג אופנים? ומתי הם עברו טיפול?
5. מה מצב הגלגלים?
כל הדברים הנ"ל עולים הרבה כסף ורצוי שמקצוען יראה אותם לפני הקנייה *****************************************************************
6. האם הוחלפו קסטה ושרשרת ומתי?
7. האם הוחלפו צמיגים ומתי?

והרשימה עוד ארוכה אבל אילו הדברים בעלי עדיפות ראשונה לדעתי בגלל שאם אתה נופל בהם יעלה לך הרבה כסף לתקן.

בכל מקרה בהצלחה

עמיר פלד

חזרה לפורום