נושא: התלבטות סבב 2 חוות דעת תאריך: 3/14/2011 2:15:00 PM
מחבר/ת: עמיר פלד
שלום,
אתחיל בכך שלגבי התקציב לא אתייחס, כי זה אישי.
אתייחס לתמורה לכסף ולהיבט הטכני של האופנים לדעתי.
נתחיל בטרק: השינוי שילדה שטרק עברו ל-EVO מאוד מאוד מהותי והוא משפר לטובה את
התנהגות האופנים. לגבי המכלולים: בולם קדמי TORA בעל מהלך משתנה ע"י סיבוב לא פרקטי
ולא נוח לשנות מהלך בולם במהלך נסיעה בניגוד לפוקס טאלאס שמדובר רק בשינוי קטן ונוח
בכפתור ע"מ לשנות מהלך. ה - TORA הוא גם בולם כבד יחסית מה שמקשה להרים איתו גלגל
מעל מכשולים טכניים ובקפיצות מושך את המזלג למטה. מאחור ROCKSHOX BAR 1.1 בולם שלי
אישית אין הכרות איתו לכן לא מרשה לחוות דעה. גלגלים ונאבות מאוד בסיסיים, ברקסים
מכאניים (אני אישית מעדיף בהרבה הידראוליים) ומערכת הנעה בסיסית.
לדעתי לא חבילה אטרקטיבית בגלל שהשלדה לא מהמוצלחות וגם הבולמים
ויתר המערכות יחסית בסיסיים.
נמשיך לרוקי מאונטן: כאן השילדה עטורת תשבוחות (אבל לפי BIKEZONE) במבחן של הדגם
המחליף שלו כתוב שהיה בעיות סדיקת שילדה(אני לא יודע באיזה תדירות ובאילו שנים) אבל
זה קיים ושמעתי על זה אישית גם ממוכר בחנות שלא עלה על סדק בשילדה בגלל מיקום הסדק.
מצ"ב את הלינק:http://www.bikezone.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%9D/rocky-mountain-altitude-70-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D.html
השורות אליהם התייחסתי: ה-Altitude למעשה מחליפים את דגם ה-ETS-X שנולד ב2003 ומאז עבר סדרה של שינויים קטנים והתאמות בכל שנת דגם אך שרד עד השנה. ה-ETS היה אחד מדגמי אופני ההרים הראשונים ששילבו בהצלחה מהלך ארוך (130 מ"מ מאחור) ויעילות דיווש, ואף ניצח את תחרויות המרתון הרב-יומיות המפורסמות, שהוזכרו קודם, תחת רגלי מקצועני החברה. אך בארץ הקודש, דגמי ה-ETS-X רכשו דווקא היסטוריה של סדקים ושברים רבים בשלדות האיכותיות שיוצרו בעבודת יד.
מבחינת בולמים Marzocchi AM 4, 140mm travel בולם שאני אישית לא רכבתי איתו אבל בולמי MARAZOCCHI שרכבתי איתם היו בהחלט בסדר. מאחור FOX RP23 הבולם החביב עלי מאוד מאוד מומלץ בייחוד עם מכירים את כל הפונקציות שלו(אני רוכב איתו).
גלגלים ונאבות בסיסיים,ברקסים הידראוליים טובים ומערכת הנעה בסיסית אבל מספיקה די והותר לצריכים.
בחירה בהחלט מעניינת אבל אם לקחת את הצד הבטוח לא הייתי מסתכן עם השילדה הזו אם יש לה היסטוריית סדקים ושבירות (כי אתה לא יד ראשונה) ובמקרה של שבר/סדק אתה צריך להשקיע בשלדה חדשה.
בנוגע לבולם קדמי עם מהלך 140 מ"מ לא הייתי חושש כי רוקי עושים אופנים מוצלחים ויעילי דיווש ולא בטוח שזה יפריע ההפך גם יכול לעזור. לדוגמא אני עשיתי רכיבת מבחן על הספשלייז סטמפגמפר עם בולם משתנה מקדימה ורכבתי בסגנון שלך עם בולם 140 מ"מ והיה מעולה זה תלוי בשלדת האופנים,בגיאומטריה בזוויות וכדומה. לא תמיד מזלג של 140 מ"מ הוא מגביל אני לדוגמא לא הרגשתי שום הבדל לעומת האופנים שלי (בולם 120 מ"מ) בעליות ובירידות ובשטחים טכניים הוא מהווה לעיתים יתרון.
לבסוף המארין - שלדה נהדרת וגם מלאת תשבוחות(בהתנייה של רכיבת מבחן ובדיקה שהברכיים לא חוטפות מכות מברגי המתלה האחורי), בולם קדמי משובח 120 מ"מ עם ציר 15 אינץ (אני רוכב עם כזה RLC 9 מ"מ) כל מילה מיותרת קל נוח ומשכך נהדר, בולם אחורי FOX RP2 בולם מצויין, גלגלים ונאבות סבירים, ברקסים הידראוליים של מגורה לואיז מצויינים ומערכת הנעה SLX ו-XT טובה מאוד.
ללא כל ספק אני אישית הייתי בוחר בהם ומשלם 7500 ש"ח אם הברכיים לא חוטפות הם העיסקה הכי טובה יחסית לכסף לדעתי.
התשובה לאם תרגיש בהבדל בין הזוגות הקודמים יחסית למארין בנסיעת סופשבוע היא שבטוח תרגיש הבדל ולדעתי הוא לא מינורי הן בהתנהגות האופנים, הן בנוחות הנסיעה ובקלות מעבר המכשולים. לגבי הטרק ההבדל יהיה גדול לגבי הרוקי מאונטן יהיה פחות אבל לגבי הרוקי הסברתי למה לא הייתי לוקח אותם.
בהצלחה
עמיר פלד
|