נושא: המלצות... תאריך: 3/28/2011 5:33:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
ראשית, לדעתי יש להעדיף אופני שטח, או אופני עיר. אופני כביש יהיו קיצוניים מדי ולא נוחים. שנית, לקנות אופניים מתנה ללא מדידה זה בעייתי בערך כמו לקנות מכנסיים או נעליים ללא מדידה - הבדלים קטנים במבנה האופניים יכולים לגרום להבדלים גדולים בחווית הרכיבה. הייתי נזהר מלקנות אופניים זולים מדי - לאדם שמרכיב ילד יש פחות יכולת להתמודד עם בלם שפתאום לא ממש מתפקד, וגם הילוכים מקרטעים לא ממש עוזרים לו. מכיון שהגדרת שהאופניים אינם מיועדים לרכיבת שטח, אני מעריך שהתקציב שלך צריך להיות בסביבות אלף ש"ח - ואם את מוצאת משהו ללא בולם זעזועים זה אפילו עדיף, ואולי גם יהיה מעט זול יותר. עוד דבר שכדאי להקפיד - קסדות לשניהם. לילד זה ברור - הוא חסר אונים לחלוטין במקרה של נפילה, אבל גם לרוכב מנוסה נפילה עם ילד היא בעייתית מאוד, משום שהוא ינסה (באופן אוטומטי) להגן על הילד בנפילה, ועלול להיפגע בעצמו, אולי בצורה קשה יותר מאשר אילו נפל לבדו. בקשר להרכבת ילדים על אופניים כדאי גם לקרוא את הכתבה שלהלן: http://www.harim.co.il/Article.asp?ID=1144
לגבי דגמי אופניים מתאימים - כמעט לכל היצרנים יש משהו, וסביר להניח שבכל חנות יוכלו להציע לך לפחות דגם אחד שיתאים. כדאי לבחור חנות בהתאם למיקום הגיאוגרפי (קירבה לבית לצורך טיפולים ואחריות) ולרמת השרות. אני שב ומדגיש את עניין המידה - לא לקנות את מה שיש להם ומנסים לדחוף לך (אם מצב כזה קורה) אלא לעמוד על התאמה נוחה לרוכב.
אם תהיינה לך מספר הצעות של חנויות ותרצי להתייעץ - נשמח לעזור.
ושיהיה בהצלחה
|