נושא: המשך חוות דעת תאריך: 4/26/2011 8:23:00 AM
מחבר/ת: עמיר פלד
שלומי שלום ובוקר טוב,
קודם כל אני חושב שנהגת בחוכמה ועצרת יצר לקנות אופנים ומהר (קיים כמעט בכל אחד מאיתנו).
אם מצבך הכספי מאפשר להגיע לאזור ה -9700 ש"ח אין בכלל ספק שתקבל תמורה מצויינת לכסף
בקניית סטמפג´מפר (STUMPJUMPER FSR COMP) לדוגמה ואני אסביר:
1. שילדה = בסטמפי אתה מקבל שילדה מעולה שמתאימה לרכיבה שציינת, היא גם קלה וגם עם מהלך ארוך של 140 מ"מ.
2. בולמים = אתה מקבל בולמים מצויינים גם מקדימה (REVELATION שהוא יותר טוב מה-RECON או מהSEKTOR באופנים אחרים) וגם מאחור (FOX TRAID שהוא טוב יותר מה- X FUSION באופנים אחרים).
3. גלגלים = זוהי לדעתי הנקודה החזקה שלהם מול המתחרים וקונים נוהגים לא לשים לב לגלגלים או מחוסר ידע או מסיבה אחרת. הגלגלים שאתה מקבל הם קלים וטובים מאוד. זהו מקום שיצרנים אחרים בוחרים לחסוך ולא בצדק.
4. בלמים = גם כאן אתה מקבל תמורה טובה ביותר יחסית לכסף, בלמי דיסק של AVID ELIXIAR R ברמה בהחלט טובה מאוד.
5. מערכת הינע = מערכת הילוכים של 30 הילוכים של SRAM ברמה טובה מאוד.
6. צמיגים = מצויינים קדמי אוחז ואחורי מהיר, מומלץ רק לעשות טיובלס בתוספת של כ-130 ש"ח.
7. שמירה על ערך = הסטמפי לאורך שנים ממוצבים חזק בשוק ושומרים מצויין על ערכם יחסית לאופנים אחרים.
נקודות החולשה שלהם :
1. לדעתי אין להם קוטר ראש משתנה (תבדוק) אבל תמיד חייבים בפשרה מסויימת.
2. הם פחות מתאימות לרכיבה אגרסיבית הכוללת קפיצות באיזור מטר ויותר (אבל לפי הבנתי אתה לא שם).
לגבי הטרק FUEL EX7 או FUEL EX8 שהם אופנים גם מעולים ובאים בחשבון, רק שלדעתי הם יקרים יותר. הפלוס שלהם שיש להם גם את הצינור היגוי משתנה וגם את ה-30 הילוכים וגם שילדה מצויינת. אך הם בעלי מהלך של 120 מ"מ לעומת 140 מ"מ בסטמפי.
גם לג´יאנט יש אופנים מצויינים גם להם יש את הצינור היגוי משתנה ו-30 הילוכים הדגמים שלהם הם TRANCE X3 או TRANCE X2 אבל הם גם יקרים יותר מהסטמפי ובעלי מהלך של 125 מ"מ לעומת 140 מ"מ בסטמפי.
כמובן שיש עוד הרבה זוגות אופנים כמו MERIDA ,GT, MARIN ועוד אשר מציעים דגמים טובים.
אבל ממה שאני אישית ניסיתי ומהמבחנים שאני קראתי הג´יאנט, הטרק והסטמפי ממש מומלצים בחום.
אני מקווה שעזרתי לך
בהצלחה
עמיר פלד
|