הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/17/2011 9:28:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  נכון להיום, עדיין החלוקה היא ברורה
נושא: נכון להיום, עדיין החלוקה היא ברורה תאריך: 5/17/2011 9:28:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

XC, טרייל - גלגלים גדולים.
AM, FR, DH - גלגלים קטנים.

וזה ללא קשר לש"מ מול ז"ק, ולשיטות השיכות.
החלוקה הזאת לא נובעת מתוך נסיון רב שנים שהוכיח יעילות דוקא בתנאים מסויימים, אלא יותר בגלל נכונות היצרנים להשקיע בכיוונים לא מקובלים, ולהסתכן בדחיית המוצר על ידי שוק הצרכנים שעדיין איננו בשל לקונספט החדש - גם אופני "29 ברמת כניסה הם תופעה חדשה, יחסית, מאותה סיבה.

נכון להיום אני מכיר רק דגם אחד ברמת AM שעומד לקראת התחלת שיווק.

לדעתי גלגלי "29 ילכו ויכבשו את השוק במידות הגדולות (ואולי גם הבינוניות), בודאי בתחום הXC והטרייל, אולי גם בתחום הAM.
אני מאמין שאופני "26 אגרסיביים (DH/FR) עוד יהיו איתנו זמן רב.

כבדות האופניים יכולה לנבוע מגורמים שונים, ולא רק מגודל הגלגלים, אבל אין ספק שגלגלים גדולים יותר הם כבדים יותר, נוחים פחות לדיווש כוחני ופתאומי, נוטים יותר לשמור על כיוון וכדומה.
מצד שני, אופניים אגרסיביים עם גלגלי FR וצמיגים כבדים שוקלים לא פחות וגם הרבה יותר מאופני ש"מ "29, וחלק הגדול יכול להיות זריז מאוד בסינגלים צפופים.

יכולות להיות שתי סיבות לתחושות שלך:
1. ההארדרוק הועתקו מדגם ה"26 ללא התאמה אמיתית של הגיאומטריה לגלגלים הכבדים.
2. אופני "29 עד היום ברובם יוצרו למטרות XC, ולכן אולי פחות זריזים בגלל גיאומטריה, ולאו דוקא בגלל הגלגלים עצמם.

לדעתי כדאי שתבדוק דגמי ש"מ "29 ברכיבה ממש, אם אפשר גם בסינגלים, ונסה למצוא דגם שיהיה מספיק זריז עבורך. אני מניח שגם הנעליים שלך כבדות וגדולות משלי, אבל זה לא אמור להפריע לך לשחק טניס למשל, אם אתה מבין את כוונתי :suss:

חזרה לפורום