הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/20/2011 8:09:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  תשובה כללית...
נושא: תשובה כללית... תאריך: 9/20/2011 8:09:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

נתחיל מהסוף: למשקלך יש משמעות. נחיתה מגובה מטר לפלאט מאתגרת את השלדה והגלגלים, ועם משקל כמו שלך (ודומה לשלי) האתגר גדול יותר.

לעומת זאת, משקל האופניים ביחס למשקל הרוכב חשוב, לדעתי האישית, יותר מהמשקל המוחלט. במלים אחרות - רוכב במשקל 60ק"ג על אופניים במשקל 10ק"ג מקביל לרוכב במשקל 90 ק"ג על אופניים במשקל 15ק"ג. (טוב, אולי לא אחד לאחד, אבל קצת פרופורציה...).

אופניים חזקים וקלים הם אופניים יקרים. אם תקציבך מוגבל (כמו של רובנו), תיאלץ להתפשר על משהו. אני בחרתי להתפשר על המשקל, בגלל השיקול שציינתי.

אם השיקול למשקל האופניים הוא קלות הדיווש, אז אולי תתפלא לגלות שמשקל האופניים איננו הגורם החשוב ביותר - יעילות המתלה, אופי הצמיגים, הגיאומטריה ותנוחת הרכיבה חשובים יותר, לדעתי.

ולכן עליך, ראשית כל, לבחור אופניים מתאימים למידתך. לא "בערך" ולא "אפשר להסתדר", אלא מידה מתאימה.

שנית - בחר אופניים המיועדים לסגנון הרכיבה שלך. ישנם היום דגמים המיועדים לגונים שונים של רכיבה. הסגנון שאתה מתאר נקרא AllMountain, וגם בתוכו ישנם גוונים. בגלל הקפיצות אני ממליץ לך על מהלך מתלה של "6, וזוית ראש בת 68 מעלות או פחות.

שלישית - מתלה יעיל דיווש. ישנם כמה כאלה (כולל מתלי ציר יחיד מסויימים) בעלי איפיונים שונים, חלקם רגישים לכיוונונים, וכדאי להכיר או לקבל עזרה בכיוונון.

לגבי צמיגים - בהכללה ניתן לומר שצמיגים רחבים יותר יתנגדו יותר לגילגול, וכך צמיגים בעלי מבנה המיועד לאחיזה בתנאים לא נוחים. אם הקרקע שבה אתה רוכב מאתגרת את האחיזה - לא כדאי לבחור צמיגים צרים מדי ומתגלגלים מדי. ואף על פי כן - ניתן לרכוב בבטחה במרבית השבילים בישראל עם צמיגים צרים ובעלי פרופיל מתגלגל.
המלצות אלה נכונות במיוחד לצמיג האחורי, הנושא כשני שלישים מן המשקל. רוכבים רבים (ואני בתוכם) מעדיפים צמיג אוחז יותר מלפנים, על חשבון הגילגול.

על פי השיקולים האלה דוקא הדגמים שציינת נראים לי קצת קטנים עליך. הם יעמדו בקפיצה מזדמנת פה ושם, אבל לאורך זמן הם לא מיועדים לזה - ולא רק השלדה, אלא בעיקר האיבזור.

שאלה - יש סיבה לזה שציינת שני דגמים של אותו יבואן?
אולי כדאי לעשות סיבוב בחנויות אחרות. יש המון דגמים, חלקם מוצלחים מאוד.

בהצלחה

חזרה לפורום