נושא: לא פשוט... תאריך: 9/24/2011 9:20:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
לטיולים, תוכלי למצוא אופניים שיתאימו, במסגרת התקציב שהגדרת. אבל אם את מתכוונת לעשות עם אופניים דברים כמו בתמונה, את צריכה להגדיל את התקציב. מחיר אופני פרירייד ממש נופל במשומשים, משום שאופניים שסופגים התעללות במשך שנה-שנתיים עלולים לצבור נזקים שקשה לאמוד. זה טוב לתפרנים, אבל את עלולה ליפול על אופניים הרוסים, ואז זה ביזבוז כסף. יש מציאות, אבל צריך לבדוק בשבע עיניים. בכל מקרה, קשה לי לראות שתמצאי משהו ראוי בפחות מ-4000.
רכיבת אופניים דומה לאופנוע מבחינת השליטה בדו"ג, אבל יש שני הבדלים משמעותיים: 1. מקור הכח היחיד הוא הרוכב. 2. משקל הכלי קל בהרבה מהרוכב, בניגוד לאופנוע שהוא כבד מהרוכב.
דיווש בעליה לא דומה לשום דבר ברכיבת אופנוע, מלבד השמירה על שיווי משקל...
בירידה, לעומת זאת, ובקטעים טכניים, ההבדל הוא עצום. אין אפשרות למכת גז, ומכת פדל היא קצרה בהרבה והאפקט שלה קטן בהרבה. שפת הגוף שונה משמעותית, ומשפיעה הרבה יותר. לא אפרט יותר מדי (גם ככה ההודעה הזאת מתארכת...), אבל זה באמת משהו אחר.
בקשר לציוד רכיבה - לטיולים בלבד לא תצטרכי יותר מאשר קסדת-חצי (המכונה בחיבה "חצי-קסדה") ובגדים נוחים. ביגוד ייעודי יכול להיות נוח יותר, אבל הוא יקר, וכל עוד את מוגבלת בתקציב, תשקיעי בדברים החשובים באמת. לרכיבה אגרסיבית של ממש - דאוןהיל ופרירייד - תוכלי להשתמש בציוד שהיה לך (אם שמרת...) לאופנוע. מעיל עור זה לא לעניין, אבל צביצב, כפפות, מגיני מרפקים וברכיים, ואפילו קסדת שטח של אופנועים - יכולים לעשות את העבודה, ואפילו טוב מאוד.
בכל מקרה, אם את נכנסת לרכיבה אגרסיבית על אופניים, כמה טיפים: דבר ראשון, להצליב את ידיות ההילוכים. באופניים מקובל שידית ימין בולמת גלגל אחורי, ולהיפך. אני מניח שלא צריך להכביר מלים על בלימה בעזרת הגלגל הלא-נכון... :dead: דבר שני - להתחיל בהדרגה. אני מניח שתרגישי בזה, אבל צריך לזכור שהטכניקה למעבר מכשולים שונה מהותית באופניים, כפי שתיארתי למעלה. כדאי למצוא מישהו שעשה גם וגם, שידגיש את ההבדלים, או לפחות מישהו ששולט ברכיבה אגרסיבית באופניים, ולהתחיל כאילו אין לך שום מושג. דבר שלישי - ברכיבה אגרסיבית להתמגן ככל האפשר. אמנם יש פחות כח - אבל בסינגלים בירידה עוברים חופשי את ה40-50קמ"ש, ואת העץ שפוגש אותך לא מעניין מאיזה כלי נפלת :giveFinger: והכי חשוב - לא להסס לשאול. התחום שונה, אבל יש לא מעטים שעברו (או שאוחזים בשני התחביבים), ועדיף לשאול לפני מאשר אחרי :rolleyes:
שיהיה בהצלחה :cool:
ודרך אגב, כל עוד לא תעלי תמונות שלך באויר עם אופניים לפורום AM, לא נאמין לשום דבר :suss:
שנה טובה
|