נושא: שדרוג P1 תאריך: 10/21/2011 11:26:00 PM
מחבר/ת: עמית אמבר
שלום אלכס, הזוג הראשון שלי היו ספשלייזד מהדגם הזה וגם אני הייתי מרוצה מאד. עשיתי איתם הכל ונהניתי מהחוסן הכללי ומכך שאפשר היה לסמוך עליהם שיעברו כל מכשול כמעט. לדעתי הדבר החשוב ביותר לשדרוג הוא הבולם הקדמי. לך על 130-120 מ"מ זה יספיק. לא צריך טאלאס או מהלך משתנה אחר, אבל תקפיד שזה יהיה בולם איכותי. ההבדל בעקיבת הגלגל הקדמי ואיתו בשליטה באופניים הוא מהותי. נסה למצוא ציר מעובה (15 מ"מ או יותר), ממילא אתה מעוניין בגלגל חדש כך שאל תוותר בנושא הזה. גם כאן ההבדל (במיוחד כשעוברים בשטח משובש) הוא מהותי, במיוחד ככל שמאריכים את רגלי הבולם הקדמי (ואיתו את הגמישות). אם תצליח לשים יד על מזלג טוב, יהיה שווה לקחת אותו גם לאופניים הבאים שלך. לעניין בלמי דיסק: הכי חשוב הוא הבלם הקדמי. אתה יכול לשדרג רק אותו אם אין תקציב וגם אז אפשר דיסק מכני (לי היו ועודם AVID BB7 עם רוטורים 203 מ"מ והם לדעתי הטובים בבלמי הדיסק המכניים ואינם יקרים). גם בלם דיסק הידראולי פשוט של שימאנו מסדרת 445 יעשה את העבודה ועלותו כחדש מאות בודדות של שקלים. יש גם ביד 2 וגם באתר הזה כך שלא אמורה להיות בעייה. לבסוף, תקציב של 2000 ש"ח לכל מה שרשמתי כאן נראה לי נמוך במקצת ולכן שווה לשקול בכל זאת החלפת האופניים למשהו מאובזר יותר (מיד שנייה).
בהצלחה, עמית
|