נושא: תלוי גם בייעוד האופניים תאריך: 10/25/2011 5:37:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
אופניים אגרסיביים עלולים להיות בעלי עבר לא קל, וגם אם הבעלים חושב שהם במצב מצויין. זה עלול להיות הימור. זו אחת הסיבות שמחיר אופניים אגרסיביים משומשים נמוך מאוד. כמובן שישנם יוצאים מן הכלל.
אופניים לשימוש תחרותי עלולים להיות גם הם במצב לא קל - בתחרויות XC האופניים עובדים קשה מאוד, ואופניים תחרותיים שהיו אצל מתחרה חובב בהחלט צריכים להיבדק בשבע עיניים.
אופניים ברמת כניסה, במקרים רבים מוחלפים בתוך שנה, או נזנחים במחסן. אופניים מהקטגוריה הזו הייתי שוקל ביתר רצינות.
בכל מקרה, אופניים שלא רכבו עליהם נראים בהתאם - צבע במצב טוב ללא שריטות, צמיגים מקוריים ללא סימני שחיקה (אבל אולי סדוקים מרוב שנים) וכדומה.
כמה מלים על אופניים שעמדו חמש שנים ללא שימוש: ראשית, סביר להניח שלא טופלו. בעוד שניתן להניח שחלקי מתכת לא נשחקו, יש לצפות שחלקי גומי ופלסטיק שונים, וכן שהשמנים השונים, כבר אינם במיטבם. צמיגים ופנימיות כמובן מאיליו, אבל גם ידיות הכידון (גריפים), האוכף ואולי גם הפדלים. השמן והגריז שבמיסבים השונים (מערכת הראש, מיסיבי הגלגלים, הציר המרכזי ומיסיבי השלדה, אם יש) עלולים להיות יבשים ולא לתפקד. עליך לקחת בחשבון טיפול מקיף בכל רכיבי האופניים, שיעלה מאות שקלים. עוד נקודה למחשבה - רכיבים משנת 2006 ברמה מסויימת הם פחות טובים, בהכללה, מהחדישים יותר. הטכנולוגיות משתכללות ונעשות נפוצות וזולות יותר, וזה מורגש. יש גם מקרים הפוכים, שבהם הייתי מעדיף ציוד מיושן, אבל בבחינה של אופניים שלמים, במיוחד אם אינם מהשורה הראשונה, סביר להניח שחלק מהציוד יהיה פחות טוב.
ולאחר שכל זה נאמר, ובהנחה שהאופניים באמת לא נרכבו - המחיר צריך להיות זול מאוד, ולשקף את ההשקעה הנדרשת. סביר להניח שעם אופניים ברמת כניסה לא הייתי מתעסק כלל, אבל אופניים ברמה גבוהה, שמתאימים לסגנון שלי - אולי כן, בזהירות.
בהצלחה
|