הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

11/4/2011 9:22:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  ההבדל העיקרי הוא באופי הקפיץ
נושא: ההבדל העיקרי הוא באופי הקפיץ תאריך: 11/4/2011 9:22:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

בעוד שכל סדרת הפלואוט בעלת התנהגות פרוגרסיבית ביסודה (ישנן וריאציות), סדרת הDHX מנסה לתת התנהגות ליניארית בעיקרה (עם יכולת מסויימת לשלוט בפרוגרסיביות ברמה מסויימת).
בשני המקרים מדובר בבוכנת אויר, שההתנהגות הטבעית שלה היא פרוגרסיבית.
אישית (ולא מדובר במחקר מקיף) לא נתקלתי בקפיץ אויר בעל התנהגות ליניארית שאפילו מתקרב להתנהגות של סליל. יש לי נסיון ארוך טווח עם DHX אויר, ולא הצלחתי (למרות נסיונות רבים, כולל שימוש בעצות של גורמים שונים, כולל היבואן) לקבל ממנו התנהגות מתקבלת על הדעת. היום עם DHX סליל אני מאוד מאוד מרוצה, ולא מסתכל אחורה.

לדעתי האישית (ואני מכיר כאלה שחולקים עליה) אם אתה רוכב אגרסיבי, ואם המתלה שלך מתאים לקפיץ ליניארי - העדף סליל מתכת.
ואם כבר אויר - אז פרוגרסיבי.

DHX-Air-5.0 מגיע עם 5 כיוונונים (לחץ אויר, ריבאונד, פרופדל, פרוגרסיביות BO, לחץ אויר BO), משום כך הוא נקרא "5.0". ישנם דגמים OEM בעלי פחות כיוונונים, המסומנים בהתאם.
DHX RC4 (סליל) מגיע עם שישה כיוונונים (עומס קפיץ, HSC, LSC, ריבאונד, פרוגרסיביות ולחץ BO), כלומר ריבאונד, קומפרשן ועוד 4... לא מכיר, אבל אולי גם לו יש דגמים בעלי פחות כיוונונים לOEM.

מקווה שעזרתי :)

חזרה לפורום