הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/17/2012 9:57:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אופני "20 לילדים
נושא: אופני "20 לילדים תאריך: 5/17/2012 9:57:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

אני מתנצל על האיחור בתגובה.

הייתי באותה התלבטות לפני כשנה, כשחיפשתי אופניים לרכיבה בשטח עבור בני בן החמש וחצי דאז.
לצערי לא ידוע לי על אופניים במידה זו מייצור סדרתי שאפילו מתקרבים לאיכות סבירה. לכל עשרות הזוגות שראיתי יש גיאומטריה תמוהה (CS ארוך עד יאוש, BB גבוה ללא כל פרופורציה...), מערכת הילוכים ברמה שלא הייתי ממליץ לשום מתחיל לצאת איתה לשטח, זרועות קראנק ארוכות מדי, בולמי זעזועים גרועים במקרה הטוב, ולא מתפקדים כלל על פי רוב, בחירת צמיגים מוזרה, ומשקל ללא כל התייחסות לרוכבים המיועדים (הוא שוקל פי שניים וחצי מהאופניים - אני צריך אופניים במשקל 35ק"ג כדי לעמוד באותו יחס..).

במשך כחצי שנה ביקרתי בחנויות אופניים רבות, ושאלתי. אספתי נתונים על עשרות זוגות אופניים, ולאחר שפסלתי את הקיצוניים שבהם (רובם, לצערי), נשארתי עם כמה דגמים, כדלהלן:
במקום הראשון על פי הנתונים - מארין הידן קאניון (MARINE Hidden Canyon): בסיס גלגלים מהקצרים ביותר, תמוכות שרשרת מהקצרות ביותר (ועדיין, ארוכות מדי בהרבה, לטעמי), TT הקצר ביותר שראיתי, בולם האיכותי ביותר שיש באופני ילדים סדרתיים. עדיין מרווח עמידה מהגבוהים (בגלל זה נפסלו אצלי). אבל היתרון המשמעותי ביותר הוא מערכת הילוכים הכוללת מעביר קדמי. אמנם הגלגל הקטן ביותר הוא 34T (מה יש למהנדסים האלה???!!!!), אבל זה אומר שהניתוח שאני הולך לבצע באופניים של בני בעתיד הקרוב, החלפת הקראנק והוספת אפשרות לפלטה קטנה יותר - היה יכול להיות פשוט בהרבה...

במקום השני (כאמור, על הנייר) - האופניים של גוסט (GOHST): משקל קל יחסית (פחות מ11ק"ג...), בסיס גלגלים קצר (יחסית...) שנגזר מCS קצר (יחסית) וTT קצר (שוב, הייתי מעדיף יותר קצר...), בולם סביר. נפסלו על מרווח עמידה.

הזוג שרכשנו לבסוף (פשרה, ללא ספק) הוא הקונה מאקנה (KONA Makena): ראשית מרווח העמידה (StandOver) אמנם לא הכי נמוך, אבל הכי נמוך מבין ההגיוניים. TT מהקצרים ביותר, CS מהקצרים ביותר (גם הוא עדיין ארוך ללא כל הגיון.
הצמיגים המקוריים סמיסליקים - בחירה הגיונית ביחס לאופניים (ז"ק, בולם בסיסי, הילוכים גבוהים מאוד) לרוב הילדים, אבל לבני הרכבתי צמיגים "2.4 במבנה אגרסיבי. טיובלס ביתי, דרך אגב...
בתכנון להחליף את הקראנק עם הפלטה הקבועה בקראנק שימאנו עם פלטות מתחלפות, ולהרכיב ידית הילוכים שמאלית ומעביר קדמי. האוכף מפתיע לטובה, מעביר ההילוכים סביר (גריפשיפט - יוחלף לטריגר ברגע שיעשה קולות של תקלה), ידיות הבלם קטנות וניתן לכוון מרחק מהידית (חשוב מאוד לידיים הקטנות!!), חישוקים כפולי דופן מאפשרים רכיבה אגרסיבית מאוד - וכן גם הרכבת טיובלס לחובבי הז´אנר.

מקווה שעזרתי קצת.
אשמח לענות לשאלות נוספות בעניין - לדעתי התחום הזה מוזנח קשות על ידי היצרנים, וחבל.

חזרה לפורום