נושא: לא מכיר את הצמיג תאריך: 10/15/2012 5:25:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
אבל התאמת צמיג לטיובלס מתייחסת לעמידותו ותיפקודו לאחר הניפוח. כבר ניפחתי טיובלס גם עם צמיגים זולים וקלים מדי. אין עניין של התאמת הג´אנט - אתה הרי משתמש בקומבינה של הפנימית, וזה עושה את ההתאמה.
ראשית, רד מעניין הלחץ הגבוה. אתה צריך הספק גבוה בלחץ נמוך (לא צריך יותר מ30PSI). בתחנת דלק אפשר, אבל אין כמו מדחס אויר גדול. גם אין צורך להכניס חומר לפני הניפוח (אם לא תצליח אין אפשרות לאסוף חזרה את החומר). אני לא מנקה את הטלק - לא ידוע לי שיש עם זה בעיה. פירוק ליבת הונטיל - חשוב מאוד (מכפיל את ספיקת האויר פי כמה). מריחת מי סבון: דלל כמות של סבון כלים - התוצאה צריכה להיות מים חלקלקים ולא ג´ל - ומרח בנדיבות בעזרת מברשת צבע. כל הפנימית צריכה להיות ממש רטובה. זה צריך לאפשר לצמיג להחליק למקומו בעת הניפוח. לאחר מריחת הסבון אני מעמיד את הגלגל, ו"צובט" את צדדיו על מנת לקרב את השפתיים שלו אל שפתי החישוק. אני עושה את זה לכל אורך החישוק, במרוחים של 5-10ס"מ. מכיון שהכל מרוח במי סבון אני ממש משתמש בצפרניים. תתחיל כשהונטיל בחלק התחתון, כדי שתדע מתי להפסיק... בהקשר לזה - קל יותר להרכיב טיובלס על חישוק רחב, משום שכתפי התעלה רחבות יותר. אם התעלה עמוקה מדי עם כתפיים צרות מדי, נסה למלא אותה בסרט הדבקה צר כלשהו. שים לב שאתה לא מגביה את הכתפיים שלה, אלא רק ממלא מעט את התעלה מתחת לפנימית השחוטה - משטח ישר של הפנימית יאפשר איטום ראשוני טוב יותר לניפוח. מסקינג טייפ מסביב לא יעזור, משום שהאיטום הראשוני צריך להיות בין שפתי הצמיג לשפתי החישוק. אם שפתי החישוק מעוותות ואינן ישרות, זה יגרום לחורים גדולים מדי, וגם בעזרת הטכניקה של קירוב השפתיים לא תצליח לאטום. אם מדובר בצמיג בעל שפתי פלדה, ניתן לישרן בזהירות.
אם כל זה לא עוזר, אתה מוזמן לקבוע איתי מתישהו אצלי וננפח ביחד. אני לא קוסם, אבל יש לי נסיון (אפילו גלגלי ה"20 של הילד טיובלס...) ואשמח לעזור.
בהצלחה
|